
Les pioneres del SantCu l'any 1971 / Foto: Cedida
ESCOLTA-HO
Doncs bé, si assistir als entrenaments ja era tota una odissea, superar els partits era una prova de foc. Mentre jugaven havien d'aguantar insults de tota mena, escoltar faltes de respecte i, fins i tot, havien de veure com alguns pares s'emportaven a la força les seves filles del camp de futbol. "Teníem dignitat: sortíem al camp agafades de les mans i amb una cuirassa que ens protegia de tots els insults", han explicat al 'Faves comptades' dues de les pioneres del SantCu, Neus Vilardebó i Patrícia Canela.

Patrícia Canela, Carmen Torres i Neus Vilardebó / Foto: Cugat Mèdia
Futbolistes i feministes
Aquest esperit rebel, aquest inconformisme respecte a les normes masclistes que les ofegaven, les va animar a jugar a futbol quan l'esport era una activitat reservada als homes, però no només això. "Aquesta actitud la vam traslladar a tot el que fèiem", assegura la Patrícia. I, així, totes elles es van convertir, no només en les pioneres del SantCu, sinó també en les pioneres del feminisme a Sant Cugat.Patrícia Canela
Ens havíem d'amagar per escapar-nos i jugar a futbol. Els meus pares i, sobretot, la meva mare, no ho podien entendre.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.