110 nens i un adult afectats pel brot de gastroenteritis lleu d'origen víric detectat al CEIP Joan Maragall


  • Comparteix:

Ja són 110 els nens i nenes del CEIP Joan Maragall que han estat afectats per un brot de gastroenteritis lleu, d'origen molt probablement víric. La malaltia provoca vòmits i diarrea, però no es manifesta amb febre, i les úniques mesures que cal prendre són extremar la higiene i prendre una dieta suau, sense necessitat de medicació.

El nombre d'alumnes del CEIP Joan Maragall afectats d'un quadre lleu de gastroenteritis ha ascendit a 110, a més d'un adult, tot i que no es descarta que puguin sorgir nous casos ja que encara s'estan efectuant algunes anàlisis mèdiques.

La malaltia, que molt probablement té un origen víric i, per tant, no és conseqüència de cap intoxicació alimentària, provoca vòmits i diarrea, però no febre. Així ho ha explicat la responsable del Servei de Vigilància Epidemiològica del departament de Salut de la Generalitat, Àngela Domínguez.

Àngela Domínguez

Els nens estan tots bé. És un quadre de gastroenteritis amb vòmits, dolor abdominal i diarea, però no provoca febre. En 24-48 hores es resol. De moment hi ha 110 nens i un adult, però no descartem més casos, perquè es pot transmetre.


Les autoritats sanitàries recomanen que els nens que hagin desenvolupat els símptomes no vagin a l'escola fins que no es trobin bé, i que la resta, tenint en compte que la malaltia es pot transmetre pel contacte directe entre persones, extremin les mesures higièniques. Àngela Domínguez.

Àngela Domínguez

És important que els nens que tinguin manifestacions clíniques, com vòmits o diarrea, no vagin a l'escola. Els que vagin, que vigilin molt la higiene, especialment després d'anar al lavabo.


Domínguez ha afegit que el virus de la gastroenteritis s'elimina amb la femta, i que per això es recomana especialment rentar-se i assecar-se molt bé les mans després d'anar al lavabo per evitar la propagació del brot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.