L'Ajuntament recomana als ciutadans que extremin les precaucions per evitar incendis


  • Comparteix:

Com és habitual, es prohibeix fer foc a 500 metres del bosc i tenir els jardins nèts i ben cuidats

Com és habitual, es prohibeix fer foc a 500 metres del bosc i tenir els jardins nèts i ben cuidats

La prohibició de fer foc a menys de 500 metres de distància del bosc o la importància de tenir els jardins cuidats i les piscines plenes d'aigua són algunes de les recomanacions que s'inclouen dins la campanya contra incendis que posa en marxa l'Ajuntament a partir d'aquest dimecres. El consistori ha recordat que les escasses pluges d'aquest any i el fet que prop del 40% del municipi sigui zona forestal obliguen a mantenir la guàrdia ben alta aquest estiu per evitar que es repeteixin els devastadors incendis de l'any 1994.

L'Ajuntament de Sant Cugat vol evitar que es repeteixi una situació semblant a la de l'any 1994, quan es van cremar 165 hectàrees de bosc i matoll a La Floresta i Les Planes. Per això, aquest dimecres s'engega la campanya de protecció contra els incendis amb un seguit de recomanacions adreçades a la ciutadania. Entre les més importants hi ha, evidentment, la prohibició de fer foc a menys de 500 metres del bosc. A més, caldrà demanar un permís especial a l'Ajuntament per fer una foguera la revetlla de Sant Joan.

Tenint en compte les condicions climatològiques amb què es presenta aquest estiu i que el 40% de la superfície de la nostra ciutat és zona forestal, aquest estiu serà més important que mai extremar les mesures de seguretat. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Una part molt important del terme es troba en zona boscosa, de Collserola i de la serra Galliners. Això ens fa més susceptibles a tenir un incendi dins del terme municipal però sobretot la climatologia d'aquest any no ens ajuda i cal extremar les mesures de precaució.


Per això, l'Ajuntament ha posat una especial atenció a les cases que es troben en zona boscosa i recomana als seus propietaris mantenir els jardins ben cuidats i no acumular-hi material inflamable. A més també s'aconsella mantenir les piscines i les basses plenes d'aigua tot l'estiu i tenir a mà eines que puguin ser útils en cas d'incendi.

S'ha d'anar molt amb compte també quan es vagi al bosc, ja que la manca de pluja fa que la massa forestal estigui molt seca i que qualsevol badada pugui significar un incendi. Per això és molt important abocar les deixalles als contenidors, procurar no fumar i utilitzar les barbacoes d'obra amb mataguspires en cas que s'hagi de cuinar a l'aire lliure en habitatges propers al bosc.

Totes aquestes recomanacions poden consultar-se en els díptics informatius que ha editat l'Ajuntament, i es podran consultar també a la revista municipal 'Sant Cugat Avui', la web www.santcugat.org o trucant al telèfon d'informació municipal 010, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.