El Parlament Europeu per Joves a Espanya té seu a Sant Cugat i presidència santcugatenca


  • Comparteix:

Les santcugatenques Carla López i Cris Mont ocupen la presidència i vicepresidència del Parlament Europeu de Joves a l'Estat espanyol, respectivament. López i Mont van assumir els càrrecs el setembre passat, quan es va crear la delegació espanyola del Parlament per joves, que té la seu principal a Sant Cugat.

'L'European Youth Parliament' es reuneix anualment en tres sessions que tenen lloc a la primavera, a l'estiu i a la tardor. El setembre passat i davant les demandes de l'organisme, un grup de joves de la ciutat van tirar endavant la creació d'una delegació espanyola amb tres seus: Sevilla, Girona i la principal, Sant Cugat, que és la que compta amb més gent.

La presidenta del Parlament Europeu de Joves, la santcugatenca Carla López, explica la seva tasca a dins l'organització.

Carla López

M'encarrego sobretot de les relacions internacionals, de parlar amb Berlín, dels 'partnerships' i modero els debats.


La vicepresidenta, Cris Mont, es dedica bàsicament a organitzar i coordinar les diferents seccions. Com que la iniciativa té pocs mesos de vida, l'organització intenta atraure la participació de joves i espònsors ja que la seva representació al Parlament Europeu depèn de la gent que participi a les seves iniciatives.

Escoltem Cris Mont.

Cris Mont

Buscar espònsors i participació ha sigut força difícil.


La primera sessió del Parlament Europeu de Joves a Espanya va tenir lloc a principis d'any a Girona. La propera està pervista per l'última setmana de setembre, però encara està per decidir si es farà a Banyoles o a Palamós. A partir del 2008, es farà una sessió estatal cada any sempre a la primavera.

De moment, tant Carla López com Cris Mont ocuparan la presidència i vicepresidència de la delegació espanyola, respectivament, fins al setembre, ja que els càrrecs es renoven cada any. Tot i això, com que l'organització encara està en fase de rodatge, pot ser que els càrrecs es mantinguin uns mesos més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.