El brot de gastroenteritis al CEIP Joan Maragall podria haver estat causat per una amanida en mal estat


  • Comparteix:

L'informe de Salut conclou també que es tracta d'un 'Norovirus' i que per tant, la malaltia s'ha transmès per via alimentària i pel contacte persona a persona

L'informe de Salut conclou també que es tracta d'un 'Norovirus' i que per tant, la malaltia s'ha transmès per via alimentària i pel contacte persona a persona

Una amanida en mal estat sembla haver estat la causant inicial del brot de gastroenteritis que han patit 148 alumnes i 3 adults del CEIP Joan Maragall. Així ho han confirmat des del departament de Salut de la Generalitat, que han explicat que l'origen de la malaltia hauria estat aquest però que, en tractar-se d'un 'Norovorius', part dels afectats s'haurien contagiat per la via alimentària però la resta ho haurien fet pel contacte persona a persona. Actualment tots els afectats estan en perfectes condicions i ja no hi cap malalt.

Les conclusions de l'estudi realitzat pel departament de Salut de la Generalitat conclouen que el brot de gastroenteritis que ha afectat durant els darrers dies els alumnes de l'escola Joan Maragall pot haver estat causat per una amanida en mal estat que alguns dels afectats van menjar el passat 23 de maig. L'informe conclou també que es tracta d'un 'Norovirus' i que, per tant, una part dels afectats haurien contret la malaltia per la via alimentària i la resta pel contacte amb les persones malaltes.

Així ho ha explicat Àngela Domínguez, responsable del Servei de Vigilància Epidemiològica del departament de Salut de la Generalitat.

Àngela Domínguez

Es tracta d'una amanida en mal estat. La malaltia es va anar transamaten persona a perosna ja que es tracta d'un 'Norovirus'.


Un cop finalitzat l'estudi i les anàlisis, el departament de Salut aplicarà ara els protocols convenients, per tal de fer les correccions pertinents, si és necessari, i evitar que es torni a produir una situació similar. Àngels Domínguez.

Àngels Domínguez

Com que ja s'ha fet la inspecció, el que es fa habitualment en aquests casos d'acord amb els protocols és mirar hi hi ha alguna qüestió a corregir i fer les pertinents recomanacions per evitar que en el futur torni a passar.


Recordem que el brot de gastroenteritis ha afectat un total de 148 alumnes i 3 adults, i que tots ells es troben ja en perfecte estat de salut i han tornat a l'escola amb normalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.