El PSC es mostra esperançat que Sant Cugat pugui tenir aviat un hospital públic de referència


  • Comparteix:

La diputada socialista Carme Valls assegura que l'objectiu del govern català és atendre bé la població i millorar el transport sanitari urgent

La diputada socialista Carme Valls assegura que l'objectiu del govern català és atendre bé la població i millorar el transport sanitari urgent

Atendre bé la població, arribar ràpid quan hi ha una urgència i crear espais socio-sanitaris per millorar la qualitat de vida de les persones, especialment d'aquelles que tenen problemes de dependència, són alguns dels grans reptes que es planteja el departament de Salut de la Generalitat. Així ho ha assegurat la diputada socialista Carme Valls, en el marc d'una nova xerrada organitzada pel PSC de Sant Cugat, i que ha servit per reclamar una vegada més un hospital públic de referència, un projecte que segons els socialistes, aviat podria concretar-se.

A l'espera de poder resoldre el dèficit sanitari i poder millorar de forma qualitativa l'atenció i els serveis sanitaris que ofereix avui en dia la sanitat pública a Catalunya, el departament de Salut s'ha marcat uns reptes a curt termini que passen per oferir una millor atenció i per arribar ràpid i atendre correctament les urgències.

Així ho ha assegurat la diputada del PSC - Ciutadans pel Canvi al Parlament de Catalunya, Carme Valls, durant una conferència organitzada per l'agrupació local del PSC. Valls ha volgut remarcar que ja s'han engegat accions bàsiques, com el decret per la creació de noves àrees de gestió que, per primera vegada, funcionaran de forma consorciada entre la Generalitat, els municipis i consells de salut d'àmbit ciutadà.

Un altre aspecte important, ha dit, és la reorganització del transport sanitari diferenciant les urgències i els serveis no urgents, amb l'objectiu de dotar el territori d'ambulàncies medicalitzades i que puguin arribar fins al lloc dels fets en un temps màxim de 10 minuts.

Carme Valls

Com a mínim, el més bàsic, que si hi ha urgència s'hi arribi a temps, que s'arribi amb bona qualitat i amb ambulàncies medicalitades, i que tota l'asistència es faci d'acord amb les necessitats del territori.


Altres eixos a treballar, ha explicat Valls, són la creació d'espais socio-sanitaris que facilitin al màxim la vida diària de les persones amb problemes de dependència, que representen un 33% de les persones grans, i la promoció de la salut i de la seva prevenció.

De la seva banda, des del PSC de Sant Cugat han aprofitat per reiterar la necessitat de tenir un hospital públic de referència que doni servei a la ostra ciutat, Rubí i Castellbisbal, i que segons la regidora socialista Aintzane Conesa, podria convertir-se aviat en una realitat.

Aintzane Conesa

Nosaltres tenim grans expectatives ja que des de la conselleria de Salut se'ns ha dit en diverses ocasions que s'està treballant en aquest tema, i esperem en breu tenir alguna notícia al respecte.


La xerrada, emmarcada dins les aules de debat que organitza el PSC de Sant Cugat, ha sorgit de la sectorial de gent gran d'aquesta formació i amb l'objectiu de tractar una de les qüestions que més preocupen aquest col·lectiu, com és la salut i l'atenció sanitària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.