La Comissió de la Dignitat qualifica de 'fracàs' la manifestació de Salamanca i acusa el PP de promoure la xenofòbia


  • Comparteix:

Antoni Strubell diu que els populars busquen la confrontació entre Catalunya i Espanya

Antoni Strubell diu que els populars busquen la confrontació entre Catalunya i Espanya

La Comissió de la Dignitat qualifica de 'fracàs' la manifestació de Salamanca en contra del retorn a Catalunya dels arxius incautats pel franquisme. Des d'aquesta entitat consideren la protesta com un acte partidista, promogut pel Partit Popular amb l'únic objectiu de dividir i enfrontar territoris. El coordinador de la Comissió, Antoni Strubell, creu, a més, que la manifestació ha tingut un rerafons xenòfob i que ha demostrat el 'poc sentit històric' del PP.

El col·lectiu científic 'Contrastant', autoritat reconeguda en el recompte de concentracions humanes, ha calculat que a la manifestació d'aquest cap de setmana a Salamanca van participar unes 23.000 persones, una quarta part menys del que va xifrar el Partit Popular.

Aquesta és una de les dades que ha destacat el coordinador de la Comissió de la Dignitat, Antoni Strubell, per qualificar de 'fracàs' la manifestació de diumenge a Salamanca en contra del retorn a Catalunya dels papers incautats pel franquisme. Strubell assegura que la protesta només ha tingut el suport partidista del PP, i no de la societat civil, i afegeix que la protesta ha tingut com a únic objectiu la voluntat de crear tensió i enfrontament entre Catalunya i la resta de l'Estat espanyol.

Antoni Strubell

La manifestaciçó ha estat un acte militant del PP, a la que han acudit totes les bases d'aquest partit de Castella i Lleó. Cal veure'l, entre 'altres consideracions, com un fracàs.


Strubell recalca, a més, que en aquesta ocasió es pot parlar d'una manifestació amb un component 'xenòfob', en la que s'han sentit crits agressius en contra de Catalunya. Un acte, diu Strubell, de caire franquista i recolzat per un sector clarament radical que demostra el 'poc sentit històric' del PP.

Antoni Strubell

Es pot parlar d'un acte clarament xenòfob, d'arrels franquistes i amb una clara intenció d'enfrontar territoris.


A més, el coordinador de la Comissió de la Dignitat assegura que si bé el PP diu que dóna suport a les víctimes, aquest cop ha fet el contrari, i remarca que la manifestació no canvia res i no tindrà cap conseqüència pel que fa el retorn a Catalunya dels arxius incautats per la dictadura franquista. Uns documents que, recordem, es dipositaran a l'Arxiu Nacional de Catalunya, situat a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.