Sant Cugat se suma a la campaya de donació de sang engegada per la Generalitat


  • Comparteix:

La nostra ciutat s'ha avançat uns dies a l'inici de la campanya i ha recollit un total de 77 donacions

La nostra ciutat s'ha avançat uns dies a l'inici de la campanya i ha recollit un total de 77 donacions

Sota el lema 'Amb un sola vegada no hi ha prou', la Generalitat ha engegat una campanya de donació de sang que s'ha posat en funcionament aquest dimarts, coincidint amb el Dia del Donant de Sang. Per fer realitat aquesta campanya, el Banc de Sang i de Teixits desplegarà 18 unitats mòbils de recaptació de sang per tot Catalunya. Unes unitats que ja han arribat a Sant Cugat i on ja han recaptat sang de 77 donants.

La nostra ciutat s'ha sumat, un cop més, a la campanya de donació de sang que la Generalitat ha engegat amb l'objectiu d'aconseguir que de cada 1.000 catalans, 42 siguin donants de sang. Sant Cugat, però, s'ha avançat uns dies a la campanya i durant dues jornades han fet la tradicional donació de sang a la Casa de Cultura i al Club Muntanyenc.

Segons Carme Díaz, responsable del Banc de Sang, a la nostra ciutat s'han enregistrat un total de 77 donacions. Díaz ha valorat positivament aquesta xifra, tot i que ha baixat una mica respecte l'anterior campanya. Tot i això, Carme Díaz considera que una població com Sant Cugat, amb 70.000 habitants, hauria de registrar més donacions. Així ho ha dit al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora.

Carme Díaz

Amb 2 dies hem tingut 77 donacions. Ha baixat una mica respecte la mateixa època de l'any passat però bueno ja és normal d'una sessió a una altra. Però és una participació normal aquí a Sant Cugat.


La campanya de la Generalitat, que porta per lema 'Amb un sola vegada no hi ha prou', intenta conscienciar tots els ciutadans de la importància de la donació de sang. Carme Díaz ha explicat que a l'estiu hi ha moltes dificultats per trobar sang, perquè els donants potencials estan de vacances.

Carme Díaz

A l'estiu tenim dificultats perquè no entra tota la sang que fa falta i no entra perquè les empreses i les facultats estan de vacances. La necessitat però és la mateixa i això ens porta a insistir en la necessitat de donar sang.


És per això que des del Banc de Sang fan una crida perquè tothom doni sang abans de marxar de vacances per tal que hi hagi una bona reserva. Recordem que la proper unitat mòbil que arribarà a Sant Cugat serà el dia 14 de juliol.

D'altra banda, la conselleria de Salut ha anunciat la creació d'un Banc de Sang únic per tot Catalunya que centralitzarà les reserves, inclourà un registre de donants i disposarà d'un consell de vigilància dels productes sanguinis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.