Televisió de Catalunya informa tres vegades més de Palència que de Sant Cugat, segons el CAC


  • Comparteix:

Imatge de la presentació de l'estudi del CAC

Imatge de la presentació de l'estudi del CAC

Els informatius de Televisió de Catalunya (TVC) van dedicar poc menys de nou minuts a informar de Sant Cugat entre l'abril i el juny de l'any passat. Segons un estudi del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), ciutats com Palència, amb el triple de temps, i Saragossa, amb més del doble, reben més atenció mediàtica de TVC. El treball de l'organisme audiovisual conclou que existeix un 'desequilibri' territorial en els informatius de televisió amb un 'excés' de notícies referents a Barcelona.

En el trimestre analitzat, els informatius de TVC van emetre gairebé 150 hores de programació. En aquests espais, Sant Cugat va estar-hi present amb 8 minuts i 41 segons, una xifra que no arriba al 0,1% d'aparició en pantalla. Aquesta presència de la nostra ciutat contrasta amb l'atenció que van rebre municipis no catalans com Palència, amb 28 minuts i 22 segons, i Saragossa, amb 23 minuts i 10 segons. En la classificació de municipis catalans amb més temps present als informatius, Sant Cugat se situa en la posició número 36.

Per la seva banda, els informatius de TVE a Catalunya van oferir poc més de 25 hores de programació durant el trimestre estudiat. Sant Cugat va aparèixer en aquests espais 4 minuts i 19 segons, xifra que representa el 0,26% del temps total dels informatius. En el rànquing de municipis catalans amb més presència en aquesta programació, la nostra ciutat se situa en el lloc 22.

L'estudi també analitza la presència dels municipis en els informatius emesos durant la campanya de les darreres eleccions locals. En aquest període, Sant Cugat va aparèixer un 0,2% i 0,4% del temps total de les notícies de TVC i TVE, respectivament.

Rafael Jorba és conseller del CAC.

Rafael Jorba

S'observa un cert desequilibri territorial en la cobertura informativa.


Pel que fa a l'atenció mediàtica a les comarques, el Vallès Occidental és la quarta i cinquena comarca que rep més atenció als informatius de TVE i TVC, respectivament. Altres zones amb menys població com el Gironès, el Segrià i el Tarragonès superen la nostra comarca en quota informativa.

Les dades de l'informe s'han extret a partir de l'estudi de tres prestadors de serveis audiovisuals d'àmbit nacional - TVC, TVE a Catalunya i 8tv - i dos de locals - Barcelona TV i TV L'Hospitalet - entre abril i juny del 2007. La mostra total de l'anàlisi inclou més de 355 hores de programació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.