Subirà diu que el col·lapse dels Jutjats de Rubí fa que no es sigui prou diligent amb els casos de violència de gènere


  • Comparteix:

La regidora d'Igualtat fa un balanç molt positiu dels tallers de prevenció de la violència de gènere que s'han fet als centres de secundària

La regidora d'Igualtat fa un balanç molt positiu dels tallers de prevenció de la violència de gènere que s'han fet als centres de secundària

La regidora d'Acció Cívica i Igualtat, Marta Subirà, denuncia que el col·lapse que pateixen els Jutjats de Rubí està provocant que no s'apliquin amb prou celeritat les mesures necessàries a favor de les dones que pateixen violència de gènere. En aquest sentit, Subirà ha reiterat la demanda que es doti la nostra ciutat de jutjats de primera instància i instrucció i ha manifestat també la seva esperança que la posada en marxa dels nous jutjats específics per a la violència de gènere ajudi a agilitar els tràmits en aquests casos.

Segons Subirà, la situació de saturació que pateixen els Jutjats de Rubí, està provocant en alguns casos que no s'apliquin prou ràpid les mesures cautelars de protecció o no es faci un seguiment prou acurat dels casos de violència de gènere. Una situació que la regidora considera molt greu i que 'demana una acció molt decidida per part d l'administració de Justícia'.

En aquest sentit, Subirà ha reiterat que és necessari dotar Sant Cugat de jutjats propis i ha manifestat la seva esperança que la posada en funcionament de jutjats específics per casos de violència de gènere permeti agilitar una mica tots els tràmits necessaris per posar fi a aquesta situació.

Marta Subirà

El propi col·lapse dels Jutjats e Rubí està afectant que moltes de les mesures cautelars que s'han d¡aplicar en dones que pateixen violència no s'executin o no es faci el seguiment.


La regidora ha aprofitat també per fer una valoració de la Llei de violència de gènere aprovada pel govern de l'Estat, assegurant que caldrà esperar el seu desenvolupament integral per aclarir qüestions com les competències que tindran els ajuntaments en aquest àmbit, i que a hores d'ara no acaben d'estar definides.

D'altra banda, Marta Subirà, ha fet també balanç dels tallers de prevenció de violència de gènere que, un any més, s'han fet a diferents centres de secundària de la ciutat i que enguany han implicat un total de 520 alumnes. Per a la regidora, aquesta és una activitat molt positiva ja que permet ajudar als adolescents a identificar i prevenir situacions que en un futur podrien acabar desenvolupant en casos de violència.

Marta Subirà

Es tracta de conscienciar-los de la importància que les relacions de parella siguin ingualitàries i de respecte i evitar així que aquestes relacions puguin ser en un futur desiguals i que acabin en algun cas de violència.


En total, aquest curs s'han fet 17 tallers coordinats per l'associació Tamaia i que s'han impartit als IES Leonardo da Vinci. Angeleta Ferrer, Arnau Cadell i Sant Cugat, així com a l'escola Avenç, el Pureza de María i l'Escola d'Art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.