Les llibreteres de la ciutat donen aquesta tarda els tret de sortida de la Festa Major 2005


  • Comparteix:

Durant 6 dies, Sant Cugat es vestirà de festa amb més de 150 activitats per a totes les edats

Durant 6 dies, Sant Cugat es vestirà de festa amb més de 150 activitats per a totes les edats

Les propietàries de les 5 llibreries de la ciutat seran les encarregades, aquest vespre, de donar el tret de sortida a la Festa Major d'enguany amb un pregó vinculat a l'Any del Llibre i la Lectura. D'aquesta manera, s'encetaran sis dies de celebració que portaran més de 150 activitats, entre les que destaquen els concerts de Maria del Mar Bonet, Macedònia o Amparanoia, les Barraques, la Botiga al Carrer o els actes més tradicionals com l'Arrossada Popular o el ball del Paga-li Joan.

A partir de les set d'aquesta tarda, Sant Cugat es vesteix de festa i enceta sis dies carregats d'activitats i propostes per a totes les edats i tots els gustos. El tret de sortida el donaran enguany l'habitual seguici d'inici de festa i les cinc llibreteres de la ciutat, que coincidint amb l'Any del Llibre i la Lectura, seran les encarregades de fer el pregó.

Aquest serà l'inici d'un ampli ventall d'activitats que, des d'avui i fins diumenge volen fer les delícies de petits i grans amb tot tipus de propostes que aposten, sobretot, per la participació i la proximitat. Així ho ha explicat la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, que ha afegit però que, tot i això, s'han programat també alguns concerts 'estrella' com Maria del Mar Bonet, Amparanoia, La Vella Dixieland i, per als més joves, el grup de pop adolescent Macedònia.

Àngels Solé

La programació de la Festa Major es basa sobretot en intentar trabar les diferents propostes que fa la comissió de festes, més que portar grans estrelles.


A banda d'aquests plats forts, no hi faltaran tampoc els actes més tradicionals com les cercaviles, el ball del Paga-li Joan o l'Arrossada popular, que enguany celebra els seus 25 anys. Els santcugatencs també podran gaudir del correfoc dels Diables, que celebren els seus 10 anys, les propostes de la caseta del CPA, la fira d'atraccions al Parc de l'Arborètum, el Racó Infantil, el castell de focs o la Botiga al Carrer, entre moltes propostes.

També aquest any s'ha apostat per espectacles de carrer com el muntatge 'Clochard' de Grappa Teatre i dirigit per Paco Mir, però també per programar espectacles arriscats i novedosos que permetin descobrir noves propostes artístiques. Escoltem Joan Carles Busquets, membre de la comissió de Festa Major.

Joan Carles Busquets

També volem portar espectacles de petit format que no són coneguts perquè creiem que la Festa Major pot ser un espai perquè Sant Cugat tingui al carrer aquelles expressions artístiques que normalment no tenim.


Totes aquestes propostes es distribuiran, a més, per diferents espais com la plaça de l'Om o la plaça Barcelona, per als actes de més petit format, el parc Ramon Barnils o l'avinguda Torre Blanca per espectacles més massius, o la plaça Pep Ventura, que acollirà les trobades gastronòmiques.

Des de l'Ajuntament, l'alcalde ha fet una crida a tots els santcugatencs perquè durant aquests sis dies surtin al carrer i participin intensament de la festa. Lluís Recoder ha remarcat però que per garantir l'èxit d'aquesta celebració, també és necessari el civisme i la bona convivència.

Lluís Recoder

Vull fer una crida a la participació de tothom i que tothom visqui la festa amb civisme i sentit de la convivència. La festa és per passar-ho bé i no per fer nosa a ningú i les petites molèsties que pugui ocasionar s'han de suportar. La millor manera és sumar-se a la festa.


Recordem que durant aquests 6 dies, prop de 300 persones treballaran per contribuir al correcte desenvolupament de la festa, i que el pressupost per totes aquestes activitats és enguany de prop de 291.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.