Les instal·lacions solars dels CEIP Catalunya i La Floresta estalvien 1.150 euros en combustible


  • Comparteix:

Les instal·lacions solars dels CEIP Catalunya i La Floresta han permès estalviar 1.150 euros en combustible i impedir l'emissió de 6.550 quilos de diòxid de carboni a l'atmosfera en tres mesos. Les escoles Ferran Clua i Gerbet d'Orlarch i l'IES Sant Cugat també disposaran de plaques solars tèrmiques abans d'acabar l'any.

Les plaques solars tèrmiques han estalviat, des de l'abril passat, 600 euros en concepte de combustible al CEIP Catalunya i 550 al CEIP La Floresta. A més, les instal·lacions no emeten CO2. Les escoles, doncs, han evitat l'emissió de 3.450 quilos al centre Catalunya i 3.100 més a La Floresta, xifres que s'haurien assolit amb l'anterior instal·lació. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, explica que la iniciativa pretén mostrar a l'alumnat els avantatges de les energies renovables.

Eduard Pomar

La instal·lació de plaques fotovoltaiques té una funció pedagògica per als alumnes


Tots els centres públics d'ensenyament de la ciutat disposaran de plaques solars abans que finalitzi l'actual mandat municipal. Enguany, s'instal·laran plaques solars al CEIP Ferran Clua i al seu parvulari, al CEIP Gerbert d'Orlarch i a l'IES Sant Cugat. Eduard Pomar espera que les escoles tinguin les plaques abans d'acabar l'any.

Eduard Pomar

Espero que les instal·lacions estiguin a punt abans d'acabar l'any


L'Ajuntament aposta per les instal·lacions tèrmiques en comptes de les foltovoltaiques perquè l'energia que s'aconsegueix es pot fer servir immediatament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.