Sant Cugat acull la primera taula de debat comarcal sobre la futura llei de Polítiques de Joventut


  • Comparteix:

La jornada està coordinada per la Secretaria general de Joventut i l'empresa Activa

La jornada està coordinada per la Secretaria general de Joventut i l'empresa Activa

Sant Cugat ha estat, aquest dimecres, l'escenari d'una taula de debat i reflexió d'àmbit comarcal sobre polítiques de joventut. L'objectiu d'aquesta iniciativa, promoguda per la Secretaria General de Joventut, és recollir les aportacions dels diferents agents de cara a l'elaboració de la futura llei de Polítiques de Joventut que està redactant el govern català.

Regidors, entitats i ciutadans d'arreu de la comarca han participat, aquest dimecres, en aquesta taula de debat, pensada per recollir les aportacions i les propostes dels diferents agents que treballen directament amb els joves de Catalunya. Aquesta iniciativa, promoguda des de la Secretaria General de Joventut amb la col·laboració de l'empresa Activa, s'està desenvolupant arreu del territori català amb la voluntat de definir millor els trets generals de la futura llei de Polítiques de Joventut que està elaborant la Generalitat.

Així ho ha explicat Maite Espinach, de l'empresa Activa, que ha recordat que a data d'avui, l'àmbit de Joventut és la única competència exclusiva de la Generalitat que no està regulada per llei, afegint que el que es vol amb la futura normativa és regular els serveis i programes que es destinen als joves.

Maite Espinach

Aquesta és la única competència exclusiva de la Generalitat que no està regulada per llei, tot i que hi ha un marc metodològic clñar, però d'alguna manera es volen regular els serveis i programes.


Per tal de recollir les aportacions de tots els agents, s'han programat taules de debat territorials per tot Catalunya, que comptaran amb diferents sessions que serviran per tractar, inicialment, qüestions com la definició de polítiques de joventut, les intervencions i els instruments, la distribució de competències i la participació dels joves. Un cop fet això, es farà una síntesi del material recollit i es farà una nova sessió per analitzar aquestes i altres qüestions de forma més concreta.

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat, el tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon, ha celebrat que la trobada del Vallès Occidental tingués lloc a la nostra ciutat i ha recordat l'esforç que, des de l'inici d'aquest mandat, està fent l'equip de govern de CiU i ERC per tirar endavant polítiques de joventut. Un esforç que, segons ha dit, es tradueix en projectes com la rehabilitació de la Masia de Torre Blanca o el Pla Local de Joventut, entre d'altres. Per a Ramon però, el més important és que s'ha trencat amb la idea que les polítiques de joventut només han de centrar-se en l'oci i el lleure.

Toni Ramon

EL que s'ha fet tant des de l'Ajuntament com des de la Generalitat ha sigut trencar uns motlles en polítiques de joventut, que massa vegades s'havien centrat en el lleure i havien descuidat altres aspectes.


El primer debat sobre polítiques de joventut del Vallès Occidental ha tingut lloc a l'aula magna de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i ha comptat amb la participació de més d'una cinquantena de persones de tota la comarca que han pres part en diferents tallers dinamitzats per l'empresa Activa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.