L'Ajuntament potencia la relació amb el jutjat de Rubí que centralitza els casos de violència domèstica


  • Comparteix:

La regidora d'Igualtat confia que centralitzant tots els casos de maltractaments en un sol jutjat s'agilitzin els tràmits necessaris en cada cas

La regidora d'Igualtat confia que centralitzant tots els casos de maltractaments en un sol jutjat s'agilitzin els tràmits necessaris en cada cas

L'Ajuntament ha posat en marxa un nou servei de policia especialitzada per fer el seguiment les 24 hores de casos de maltractaments. D'altra banda, la regidora d'Igualtat i responsables del servei municipal DonaInformació s'han reunit amb la titular actual del jutjat número 5 de Rubí, que des de fa una setmana centralitza tots els temes de violència domèstica.

Pocs dies després que hagi entrat en vigor la llei contra la violència domèstica pel que fa a la centralització dels casos de maltractaments en un únic jutjat de cada partit judicial, una delegació de l'Ajuntament de Sant Cugat -integrada per la regidora d'Igualtat, les responsables tècniques del servei DonaInformació i la policia especialitzada en temes de violència domèstica- s'ha reunit amb la jutgessa que assumeix provisionalment la titularitat de la sala número 5 de Rubí, on es centralitzen tots dels casos de violència de gènere.

L'objectiu de la trobada ha estat presentar-se a la jutgessa i explicar-li la tasca que es fa des de l'Ajuntament per lluitar contra aquest problema. Segons la regidora d'Igualtat, Marta Subirà, es tracta, en definitiva, d'establir una fluïda relació institucional que faciliti el tractament dels casos de maltractaments.

Marta Subirà

L'objectiu era presentar-nos, donar a conèixer a la jutgessa les accions que es porten a terme a Sant Cugat, ja que és una jutgessa nova i és important que conegui la realitat de Sant Cugat i establir aquesta relació de comunicació.


Subirà ha afegit que tenen previst repetir aquesta trobada un cop s'incorpori la jutgessa titular de la sala però ha explicat que, de moment, l'actual responsable s'ha mostrat 'gratament sorpresa' per les accions que es porten a terme a la nostra ciutat des de l'Ajuntament. En aquest sentit, Subirà ha destacat especialment el protocol contra la violència domèstica o el nou servei de policia especialitzada en aquests temes, que fa un seguiment continuat les 24 hores del dia dels casos que ho requereixin.

D'altra banda, la regidora ha manifestat la seva esperança que la posada en marxa d'aquests jutjats específics pels casos de violència de gènere contribueixin a agilitzar l'aplicació de les mesures necessàries per lluitar contra aquesta problemàtica, millorant així la situació de saturació dels Jutjats de Rubí que s'ha denunciat en reiterades ocasions des de la nostra ciutat. Subirà ha remarcat però, que perquè això funcioni correctament, cal dotar aquesta iniciativa dels recursos necessaris.

Marta Subirà

Confio que tot sigui més ràpid, però cal que es designi un fiscal especialista en aquests temes per a la nostra zona i que es vagi dotant dels recursos necessaris, perquè la llei està molt bé el paper però calen recursos.


Tot i això, la regidora ha reivindicat una vegada més la necessitat de dotar Sant Cugat de partit judicial per tal que la nostra ciutat pugui comptar amb jutjats d'instrucció i primera instància i es doni sortida així a l'actual col·lapse que pateixen els jutjats de Rubí, on prop de la meitat dels tràmits corresponen a ciutadans del nostre municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.