Tres piscines de Sant Cugat es 'mullen' per l'esclerosi múltiple aquest diumenge


  • Comparteix:

Sant Cugat es 'mulla' una vegada més per l'esclerosi múltiple. Les piscines municipals del Parc Central, La Floresta i també la de Valldoreix obriran aquest diumenge les seves portes a tots aquells que vulguin solidaritzar-se amb els afectats per aquesta malaltia.

L'objectiu de la jornada, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple, és informar i sensibilitzar la població, així com recaptar fons per seguir lluitant contra aquesta malaltia neurodegenerativa.
Tot i l'èxit de les 11 edicions ja celebrades, Núria Fuster, relacions externes de la Fundació, considera que, en general, la població està molt desinformada sobre la patologia.

Núria Fuster

Encara hi ha una tasca a fer. Moltes vegades esl ciutadans ho confonen amb altres patologies. Molt sovint no saben els seus efectes. Moltes vegades la incomprensió social de la malaltia fa que la convivència dia a dia amb les persones afectades no sigui la que hauria de ser


'Mulla't per l'Esclerosi' és una acció de sensibilització social i de solidaritat amb les 30.000 persones que pateixen aquesta malaltia a tot l'Estat, 4.000 de les quals viuen a Catalunya. Tots aquells que vulguin sumar-se a la causa, ho podran fer al llarg d'aquest diumenge a les piscines municipals del Parc Central, La Floresta i també a la de Valldoreix. Els organitzadors comptabilitzaran els metres totals que els participants nedaran al llarg de la jornada i posaran a la seva disposició diferents productes solidaris com samarretes, tovalloles i bracelets taronges amb el lema 'Mulla't'. Núria Fuster explica on es destinarà la recaptació obtinguda.

Núria Fuster

Els diners es destinen tant als hospitals de dia com a la investigació cinetífica de la malaltia. Aquests són els dos pilars i els dos objectius de tot el que es recapta a través de la campanya mulla't


El balanç de les edicions anteriorment celebrades és molt positiu, com ho demostra el fet que en 11 anys s'ha passat de 70 a 600 piscines d'arreu de Catalunya que se solidaritzen amb els afectats de l'esclerosi múltiple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.