L'Ajuntament ordenarà 'en qüestió de dies' el tancament del nucli zoològic de Cal Castillo


  • Comparteix:

Un informe del departament de Medi Ambient de la Generalitat confirma que l'activitat no es pot mantenir

Un informe del departament de Medi Ambient de la Generalitat confirma que l'activitat no es pot mantenir

L'Àrea de Medi Ambient proposarà a la Junta de Govern 'en qüestió de dies' que es denegui la llicència d'activitats al nucli zoològic de Cal Castillo, a Sol i Aire. Així ho ha explicat el titular de l'àrea, Eduard Pomar, després de conèixer el contingut de l'informe del departament de Medi Ambient de la Generalitat, que també és contrari al manteniment d'aquesta activitat que es desenvolupa a l'interior del Parc de Collserola.

Després que fa un mes el Consorci del Parc de Collserola emetés un informe desfavorable a la continuïtat de Cal Castillo, ara ha estat el departament de Medi Ambient qui s'ha pronunciat, també negativament, sobre l'activitat del nucli zoològic de Sol i Aire.

Un cop l'Ajuntament ha rebut aquests dos informes complementaris, l'Àrea de Medi Ambient està enllestint ja la proposta, que elevarà 'en qüestió de dies' a la Junta de Govern, per denegar la llicència a aquesta activitat i ordenar el seu cessament. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Fa pocs dies va arribar l'informe de la Generalitat, també contrari al manteniment de l'activitat. Amb aquests dos informes farem una proposta, que elevarem a la Junta de Govern, per denegar la llicència.


Recordem que l'Ajuntament va demanar aquests informes complementaris després que el propietari de Cal Castillo interposés un recurs contra la decisió de l'equip de govern d'ordenar el cessament de les activitats del nucli zoològic. Entre els arguments per prendre aquesta decisió, avalats pel Consorci del Parc i ara pel govern català, hi ha el fet que el nucli està dins del perímetre del Parc de Collserola, i en concret en uns terrenys qualificats com a Parc Forestal de Reserva Natural que no permeten aquesta ativitat. A més, segons el consistori, el nucli ocupa uns terrenys públics i trepitja una riera gestionada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

De la seva banda el propietari de les instal·lacions, Josep Castillo, nega aquestes acusacions i manté que el nucli zoològic desenvolupa una important tasca educativa i social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.