Sant Cugat recicla un 3'8% dels residus segons l'Agència de Residus de Catalunya i un 12'2% segons l'Ajuntament


  • Comparteix:

L'equip de govern asseura que les dades no coincideixen perquè l'Agència dels Residus no té en compte la població real de la ciutat

L'equip de govern asseura que les dades no coincideixen perquè l'Agència dels Residus no té en compte la població real de la ciutat

Sant Cugat recicla només un 3,79% del volum de residus que es generen a la ciutat, segons dades de l'Agència de Residus de Catalunya corresponents a l'any 2004. Tot i això, des de l'Agència de Residus apunten que aquesta xifra és provisional i que estan a l'espera de la memòria definitiva prevista per a finals d'aquest mes. Des de l'equip de govern, de la seva banda, consideren que aquesta xifra no és correcta, ja que no té en compte el creixement de població de la ciutat en els últims anys, i afirmen que segons dades municipals a Sant Cugat es recicla un 12,2% de la brossa generada.

Les primeres dades fetes públiques per l'Agència de Residus de Catalunya, corresponents a l'any 2004, posen de relleu que Sant Cugat només recupera a través del reciclatge un 3'79% dels residus que genera. Però aquesta xifra, que situa la nostra ciutat a la cua de les ciutats catalanes de més de 50.000 habitants pel que fa al reciclatge, ha estat totalment desmentida des de l'equip de govern municipal, i posada en quarantena pels propis responsables de l'Agència de Residus de Catalunya.

El tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, reconeix que l'any 2004 els resultats de la recuperació de residus a Sant Cugat 'van tocar fons', però assegura que la xifra del 3'79% és incorrecta i situa el percentatge de residus reciclats en un 12'2%. Recasens considera que l'Agència de Residus no té en compte, en les seves dades, el cens actualitzat de població de la nostra ciutat sinó el de l'INE, un fet que distorsiona, segons el tinent d'alcalde, les estadístiques.

Joan Recasens

Aquestes dades estan equivocades. És cert que el 2004 no vam tenir els millors resultats i que des del 2002 tenim una tendència a la baixa en els nivells de recuperació. Però estem al voltant del 12'2%, no del 3'8%.


Recasens ha explicat, a més, que el 2004 es van començar a planificar mesures, que s'estan implementant aquest 2005, per millorar els resultats, com la inauguració del nou Punt Verd, la instal·lació de més de 25 punts de recollida de paper i cartró o la recollida de cartró 'porta a porta' als comerços. El tinent d'alcalde de Serveis Territorials també ha recordat que pel proper trimestre estan previstes altres actuacions, com la posada en marxa al setembre del Punt Verd mòbil i el mini Punt Verd del mercat de Torre Blanca.

De la seva banda, des de l'Agència de Residus de Catalunya indiquen que les primeres dades ofertes inclouen només alguns dels indicadors proporcionats pels municipis, però exclouen alguns factors de recuperació que poden engegar els diferents ajuntaments. Així ho explica el director de la divisió de Gestió de Residus de l'Agència, Jordi Renom.

Jordi Renom

Ens basem en els indicadors del Programa de Gestió de Residus Municipals de Catalunya, que només fa servir 4 indicadors: matèria orgànica, envasos, paper i vidre. No incloem el que es pot recuperar a través de la deixalleria, la recollida porta a porta o recollides específiques que poden fer els ajuntaments.


Tot i això, des de l'Agència de Residus anuncien que la xifra de residus reciclats a Sant Cugat és provisional i que estan a l'espera de la memòria definitiva prevista per a finals d'aquest mes.

D'altra banda, l'Agència de Residus de Catalunya recull també que la generació total de residus a la nostra ciutat és de 2'22 quilos per habitant i dia, una xifra que també supera la mitjana de les poblacions del nostre entorn.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.