L'Ajuntament paralitzarà de nou les obres a l'Heretat Miralles si comprova que la promotora no ha restablert la realitat alterada

Veïns de La Floresta diuen que la promotora Seniorland no ha restablert la realitat física alterada i demanen respostes a l'equip de govern

Societat

Publicat el 13/jul/05 per Miquel Herrada

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament realitzarà aquesta setmana una nova inspecció a les obres de l'Heretat Miralles, a La Floresta, davant la possibilitat que la promotora estigui tirant endavant els treballs sense haver restablert la realitat física que va alterar. Alguns veïns de La Floresta han expressat la seva preocupació pel fet que la constructora Seniorland podria estar resistint-se a complir la normativa urbanística i han demanat a l'equip de govern que actuï decididament per evitar aquestes irregularitats.

Diversos representants veïnals de La Floresta han expressat aquest dimarts, durant el consell de districte, la seva preocupació per la situació de les obres de construcció de 24 habitatges unifamiliars que la promotora Seniorland construeix a la zona de l'Heretat Miralles, a La Floresta.

Recordem que el passat mes de maig, l'Ajuntament va ordenar la paralització dels treballs davant la constatació que la constructora incomplia les llicències urbanístiques. Ja al mes de juny, el consistori va permetre la represa de les obres, però només aquelles que s'ajustaven a la normativa, i va instar la promotora a restablir la realitat física alterada, un cop es va comprovar que s'havia malmès arbrat, s'havia abocat runa al bosc i s'havien fet talussos més alts del permès, provocant la desforestació de les zones limítrofes de la parcel·la.

Ara, però, alguns veïns de La Floresta han tornat a expressar la seva preocupació davant la possibilitat que l'empresa Seniorland estigui tirant endavant les obres, de nou, sense complir les condicions imposades. La vocal de l'Associació de Veïns de La Floresta, Montse Anglès, ha instat l'equip de govern a concretar com es pensen corregir les irregularitats comeses.

Montse Anglès

Com es farà la neteja de la zona i s'avaluaran els danys? S'ha posat una multa i la promotora ha dipositat un aval, però com es pensa restablir la situació?

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha recordat que en el seu moment la seva àrea ja va realitzar un informe de valoració de l'afectació de l'arbrat de la parcel·la, i ha afegit que aquesta mateixa setmana es tornarà a fer una inspecció a les obres i si es comprova que la promotora no ha restablert la situació, es recomanarà a l'Àrea de Territori la paralització dels treballs.

Eduard Pomar

Aquesta setmana es farà una inspecció per veure si els promotors han restablert la realitat alterada. Si no és així, demanarem a Territori que paral·litzi les obres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recordem que la promotora Seniorland va dipositar un aval de prop de 261.000 euros per fer front a les possibles despeses derivades de les irregularitats, i que el consistori, un cop feta una primera inspecció, va autoritzar la represa només de la part de les obres que s'ajusten a les llicències concedides.

D'altra banda, des de l'Associació de Veïns de La Floresta han denunciat, a través d'instàncies lliurades a l'Ajuntament, dues possibles irregularitats urbanístiques més al districte. Segons els veïns, les obres del número 97-99 de la carretera de Vallvidrera i del carrer Quadra de Canals 36 podrien estar vulnerant la disciplina urbanística vigent.