L’Ajuntament informarà dels tràmits per fer compatibles la pensió de viduïtat i el SOVI


  • Comparteix:

L’Ajuntament posarà en marxa una campanya per informar dels tràmits per compatibilitzar la pensió de viduïtat i la pensió de vellesa i invalidesa. La informació serà facilitada a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la ciutat i dels districtes, o bé trucant al telèfon d'informació municipal 010 o consultant el web municipal, santcugat.org.

La compatibilitat de la pensió de viduïtat amb la pensió de l’Assegurança Obligatòria de Vellesa i Invalidesa (SOVI) serà una realitat a partir del pròxim dia 1 de setembre. Per aquest motiu, l’Ajuntament informarà dels tràmits que cal seguir per acollir-se a aquest mesura. Durant els mesos de juliol i agost, els interessats podran acudir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la nostra ciutat o dels districtes per conèixer quins passos han de seguir, així com trucar al 010 o consultar el web municipal.

La llei 9/2005 per a la compatibilitat de les pensions de viduïtat i les pensions del SOVI, aprovada el passat 15 de juny de2004, disposa que les dones que cobren el SOVI i que, en quedar viudes, han d’escollir entre aquesta prestació i la pensió de viduïtat, podran sumar a partir d'ara les dues pensions. Ara bé, cobrant les dues pensions no es podrà superar, en cap cas, el doble de la pensió mínima de viduïtat , és a dir, 877,42 euros al mes.

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat, la regidora d’Acció Cívica i Igualtat, Marta Subirà ha fet una valoració positiva d'aquesta nova llei.

Marta Subirà

Des de l’Ajuntament valorem molt positivament que s’hagi aplicat aquesta mesura perquè bàsicament afecta a dones amb possibilitats econòmiques bastant crítiques i haver de triar una de les dues opcions encara les limitava més.


Aquesta mesura afectarà a més de 91.000 viudes de Catalunya i a unes 350.000 de tot l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.