La resposta a la campanya de donació de sang evita la paralització d'intervencions quirúrgiques


  • Comparteix:

Més de mil 500 catalans han donat sang aquest cap de setmana. Amb aquesta gran mobilització, els ciutadans han respòs a la crida realitzada pels banc de sang, en la qual alertaven d'una possible paralització dels quiròfans. D'aquesta manera, el Banc de Sang no haurà de fer campanyes extraordinàries a municipis com Sant Cugat, que rebrà la propera visita al setembre.

Fa una setmana, els bancs de sang havien advertit que la manca de donacions de sang podria provocar la suspensions de les intervencions quirúrgiques menys perilloses, com les lesions ortopèdiques o hèrnies discals.

No obstant, la col·laboració ciutadana no ha fet necessària aplicar aquesta mesura. Des del Banc de Sang de l'Hospital de Sant Pau, que coordina les donacions del territori català, s'ha valorat molt positivament les mil cinc-centes donacions efectuades. Malgrat tot, el banc recorda que la implicació dels ciutadans ha de continuar al llarg de l'any. Escoltem la responsable de l'àrea de Sant Cugat, Carme Díaz:

Carme Díaz

No ens podem adormir. Hem de continuar les mobilitzacions durant tot l'any


La propera campanya de recaptació de sang a Sant Cugat es farà al Club Muntanyenc i a la Plaça Octavià. Aquesta actuació forma part de la tasca que fa el Banc de Sang a tot Catalunya, a través de la qual realitza 4 visites anuals a tots els municipis. Es tracta d'un servei que vol donar el màxim de facilitats als ciutadans. Carme Díaz:


Carme Díaz

Les visites amb la Unitat Mòbil donen més facilitats als ciutadans perquè puguin fer les seves donacions


Aquest estiu les reserves de sang han caigut fins el 50%, trenta punts per sota del juliol de 2001. A dia d'avui, els bancs de sang i centres hospitalaris necessiten donacions de tot tipus de sang, tot i que les més freqüents són l'A positiu i el Zero positiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.