Els CAP posen en marxa els dispositius per minimitzar els efectes de l'onada de calor


  • Comparteix:

El departament de Salut de la Generalitat ha activat la fase 2 del pla de prevenció

El departament de Salut de la Generalitat ha activat la fase 2 del pla de prevenció

Els CAP de Sant Cugat han posat en marxa els dispositius per minimitzar els efectes de l'onada de calor després que el Departament de Salut hagi activat la fase 2 del pla de prevenció. Els centres d'atenció primària faran un seguiment dels col·lectius més vulnerables com els ancians, els discapacitats, els malalts crònics i persones amb depressió.

Un cop el Servei Meteorològic de Catalunya ha confirmat que patirem una onada de calor fins dilluns, s'ha activat la fase 2 del Pla d'actuació per prevenir els efectes de la calor sobre la salut (POCS). Aquesta fase preveu la posada en marxa de dispositius per protegir les persones de més risc com els malalts crònics, les persones que viuen soles, els nadons o depressius, ja que és preveu que les temperatures arribin als 40 graus a l'interior i 35 al litoral. El director del CAP de Valldoreix, Marc Matarodona, ha explicat quines són les mesures concretes que prenen els CAP arran de l'increment de les temperatures.

Marc Matarodona

Tenim un pla definit sobre les mesures que hem de prendre segons la persona afectada


L'Ajuntament ofereix col·laboració al pla del govern català. Per això s'ha elaborat una campanya informativa que vol sensibilitzar la població sobre els riscos de la calor i sobre els consells que cal tenir en compte per reduir els efectes negatius. Així ho ha explicat el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

Es tracta de fer sensibilització perquè la gent sàpiga que les onades de calor no són una cosa que puguem ignorar, sobretot en el cas dels col·lectius més sensibles.


La conselleria de Salut ha explicat que no s'ha de crear alarmisme i que, de moment, no hi ha cap indici que apunti que en els propers dies s'hagi d'activar la fase d'emergència del pla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.