Aquesta tarda s'inaugura la nova escultura dedicada a Rafael Casanova

Una escultura d'Antoni Rosselló substituirà l'actual monòlit de la plaça

Societat

Publicat el 19/jul/05 per Mar Castro

L'escultura dedicada a Rafael Casanova s'inaugura aquesta tarda a la nostra ciutat, a la plaça que porta el mateix nom. El monument vol ser un reconeixement a un dels principals símbols de la lluita per a la recuperació de les llibertats nacionals de Catalunya. L'escultura creada per l'artista Antoni Roselló està feta d'acer oxidat de 2,26 metrtes d'alçada per dos metres d'amplada, i s'estrucutra en tres elements.

Tal i com van acordar els dos socis de govern, CiU i ERC, la plaça de Rafael Casanova de la nostra ciutat canviarà la seva fesomia amb la subtitució de l'actual monòlit per una escultura en homenatge a qui va ser el conseller en cap de la ciutat de Barcelona l'any 1714. Una escultura que s'inaugurarà avui a les set de la tarda davant els ciutadans i amb la presència del tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, el tinent d'alcalde d'Afers Interdepartamentals, Eduard Pomar, i la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

La mateixa Solé ha explicat que l'escultura, creada per l'artista Antoni Roselló, està feta d'acer oxidat de 2,26 metres d'alçada per dos metres d'amplada i s'estructura en tres elements on es llegeix el nom de Rafael Casanova.

Àngels Solé

L'escultura està feta amb acer que s'estructura amb tres elements plans que porten el nom amb data i s'incorporen el parc fent itinerari.


Solé ha fet una valoració molt positiva del resultat i ha recordat que aquesta peça vol ser un reconeixement a un dels principals símbols de la lluita per la recuperació de les llibertats nacionals de Catalunya. La tinenta d'alcalde de Cultura ha afegit també que tenir una escultura com aquesta és una oportunitat a contribuir a l'honorabilitat de la figura de Casanova.