El futur hospital tindrà entre 80 i 120 llits i es començarà a construir durant el període 2006-2009


  • Comparteix:

El pla sanitari del Vallès Occidental contempla una inversió de 242 milions d'euros fins al 2015

El pla sanitari del Vallès Occidental contempla una inversió de 242 milions d'euros fins al 2015

La conselleria de Salut invertirà més de 242 milions d'euros en serveis i equipaments sanitaris a la nostra comarca d'aquí al 2015. Entre aquests equipaments, destaca el projecte del tercer CAP de Sant Cugat, la reforma del CAP del carrer La Mina o la construcció d'un nou hospital de referència a la zona de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal, que tindrà entre 80 i 120 llits i es construirà durant el període 2006 - 2009.

La nova planificació sanitària del Vallès Occidental vol posar al dia els serveis i equipaments per adequar-los a la població actual de la comarca, que a data d'avui és de més de 785 mil habitants i es calcula que cap al 2015 haurà arribat ja al milió de persones. Amb aquest objectiu, el projecte es divideix en 3 fases: un pla de xoc per aquest any 2005, una etapa de gran inversió entre el 2006 i el 2009, i l'etapa de consolidació d'aquest model, fins al 2015.

En el cas de la nostra ciutat, cal destacar la futura construcció del tercer CAP, la reforma de l'actual CAP del carrer de La Mina, el reforç de les especialitats o la creació d'un centre sociosanitari i un centre polivalent comunitari per a la salut mental, que donin servei a la zona de Sant Cugat i Rubí.

Una altra de les principals propostes és la construcció d'un hospital de referència a la zona, que la consellera de Salut ja ha anunciat que tindrà entre 80 o 120 llits i que serà de nova planta, ja que per necessitats d'espai s'ha descartat la col·laboració amb Asepeyo, mentre que en el cas de l'Hospital General de Catalunya, que també s'estava estudiant, finalment també s'ha descartat per la dificultat de compaginar en un mateix espai l'activitat pública i la privada. Escoltem Marina Geli.

Marina Geli

S'havien pantejat diferents escenaris com utilitzar una part de l'HGC o mirar si hi havia espai a les instal·lacions de l'Asepeyo, però finalment ha estat descartat i ja hem encarregat als alcaldes que busquin un solar el més cèntric possible.


Geli ha explicat també que la voluntat és que aquesta obra es faci durant el període 2006 - 2009 en una ubicació encara per concretar, i ha afegit que aquest nou hospital estarà gestionat pels actuals proveïdors hospitalaris públics de la zona, com són el Consorci Sanitari de Terrassa i Mútua de Terrassa. Pel que fa a la inversió prevista, hi ha una dotació de més de 39 milions d'euros.

De la seva banda, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, s'ha mostrat satisfet per la proposta presentada per la conselleria de Salut, ja que segons ha dit, recull des de les demandes més immediates com la millora de les llistes d'espera, fins a la reivindicació d'aquest hospital. Recoder ha afegit que tant Sant Cugat com Rubí estan treballant en la ubicació i que l'Ajuntament fins i tot ha presentat ja una proposta que no ha avançat, a l'espera de veure si es pot consensuar.

Lluís Recoder

Els temes que ehm plantejat des de Sant Cugat com a prioritats en el tema sanitari s'han recollit, des de la millora de les especialitats fins a la reivindicació d'un hospital per la zona.


Pel que fa al conjunt de la comarca, el pla sanitari del Vallès Occidental contempla la construcció de 18 nous centres de salut, la reforma o ampliació de 12 CAPs o l'ampliació i millora la xarxa hospitalària de Terrassa i de Sabadell. A més, també està prevista la construcció d'un nou hospital per a la zona de Cerdanyola, Ripollet i Montcada.

Des de la conselleria també han anunciat que cap a la tardor es constituiran dos governs territorials de salut per les grans àrees de Sabadell i terrassa, i han apuntat que el projecte també dóna especial importància a temes com l'atenció especialitzada amb la millora dels serveis socisanitaris o noves infraestructures destinades a la salut mental, o la millora del sistema de rehabilitació i del transport sanitari, entre d'altres. El pressupost global previst per aquests 10 anys és de més de 242 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.