L'Ajuntament impulsa una campanya per reduir el 10% el consum d'aigua al municipi


  • Comparteix:

La iniciativa es fa en col·laboració amb l'associació Ecologistes en Acció

La iniciativa es fa en col·laboració amb l'associació Ecologistes en Acció

'A Sant Cugat, estalvia!' és el nom de la campanya que engegarà l'Ajuntament de la nostra ciutat conjuntament amb l'associació Ecologistes en Acció de Catalunya, amb l'objectiu de reduir com a mínim el 10% del consum d'aigua domèstic. La prova pilot, que s'emmarca dins l'Agenda 21 Local, començarà al setembre i hi participaran 500 cases del districte de Mira-Sol.

Un total de 500 cases del districte santcugatenc de Mira-Sol participaran a partir del setembre d'aquest any i fins al març del 2007 en la nova campanya de l'Ajuntament per reduir el consum d'aigua domèstic. La prova pilot consistirà en la instal·lació de sistemes d'estalvi d'aigua als jardins i s'inclou dins del pla d'acció de l'Agenda 21 local.

La campanya que es realitza conjuntament amb l'Associació Ecologistes en Acció de Catalunya té l'objectiu de reduir fins a un 10% el consum d'aigua a les llars. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

L'objectiu de la campanya és reduir com a mínim un 10% el consum domèstic de l'aigua. És una prova pilot que es fa a 500 cases de Mira-Sol i s'emmarca dins el Pla d'Acció de l'Agenda 21.


L'estalvi s'aconseguirà gràcies a un sistema que limitarà el consum d'aigua als jardins de les cases, font principal de consum elevat d'aigua, mitjançant uns airejadors de mànegues. A la campanya, també hi participa l'empresa municipal d'aigua Sorea que facilitarà les dades del consum de les 500 cases seleccionades per comprovar l'estalvi.

El president de l'Associació Ecologistes en Acció de Catalunya, Xavier Polo, ha explicat que aquesta campanya no intenta només sensibilitzar a les persones, sinó que intentarà reduir el màxim el consum de l'aigua. És per això que ha explicat que és una campanya activa que té l'objectiu d'obtenir al final de l'estudi uns resultats pràctics.

Xavier Polo

Ja no es tracta només de sensibilitzar i de fer el típic tríptic o butlletí informatiu sinó que la campanya comporta la instal·lació de materials reguladors per tal d'obtenir uns resultats pràctics.


Aquesta campanya té un cost total de 30.000 euros. Paral·lelament, a més, l'Ajuntament de la nostra ciutat també instal·larà a diverses dependències municipals aixetes electròniques que permetran reduir també el consum d'aigua.

Un cop finalitzi la campanya i s'analitzin els resultats, l'Ajuntament decidirà si la iniciativa, que ja s'ha realitzat a altres municipis de Catalunya amb èxit, es pot implantar a altres barris de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.