El parc de bombers d'estiu a Can Ribes compta amb un nou vehicle per a focs forestals


  • Comparteix:

Ajuntament  Bombers es feliciten de com ha anat fins ara la campanya de prevenció però recorden que el risc continua sent molt alt i cal extremar les mesures

Ajuntament Bombers es feliciten de com ha anat fins ara la campanya de prevenció però recorden que el risc continua sent molt alt i cal extremar les mesures

El parc de bombers de Can Ribes compta aquest estiu amb un nou vehicle destinat exclusivament a la prevenció i extinció d'incendis forestals. D'aquesta manera, s'ha donat resposta a una reivindicació històrica del parc de bombers de Sant Cugat - Rubí, que demanaven un vehicle destinat només a aquesta tasca. Tant des de l'Ajuntament com des d'aquest cos han fet una valoració positiva de com està anant la campanya de prevenció d'incendis però han recordat que les condicions climatològiques continuen sent desfavorables i que per tant, cal seguir extremant les precaucions.

L'edifici de Can Ribes -a la Rabassada- és, un estiu més, un punt estratègic en la campanya de prevenció d'incendis forestals a l'entorn de Collserola. Aquest any, a més, els bombers del parc de Sant Cugat - Rubí disposen d'un nou vehicle destinat en aquest emplaçament i que està pensat exclusivament per incendis forestals.

Es tracta d'una Bomba Forestal Pesada de la casa Mercedes que es destaca, entre d'altres coses, perquè disposa de 4.000 litres d'aigua i perquè compta amb un anell d'aigua protector per les rodes i la cabina que actua com a element de protecció en cas que el vehicle quedés envoltat pel foc. A banda, també té un dipòsit independent del dipòsit de l'aigua i una bomba elèctrica també independent per poder subministrar aigua amb els ruixadors exteriors.

Per al cap del parc de bombers de Sant Cugat - Rubí, Jordi Pallejà, amb aquest vehicle es dóna resposta a una reivindicació històrica de poder disposar durant els mesos d'estiu d'un vehicle només per cobrir la zona de Collserola.

Jordi Pallejà

Hem tornat una mica a la filosofia que teníem de fa uns anys de tenir vehicles específics única i exclusivament per focs forestals i penso que amb això hi hem guanyat molt. Hem aconseguit una reivindicació històrica.


Tant Pallejà com el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, han coincidit a destacar que, fins aquest moment, la campanya de prevenció d'incendis s'ha desenvolupat de forma favorable pel que fa al terme municipal de Sant Cugat i l'entorn de Collserola.

Tots dos han remarcat però que encara no és moment de fer valoracions ja que queda molt estiu per davant i, si les condicions climatològiques no milloren, la campanya es pot acabar allargant fins i tot més enllà del 15 de setembre. En aquest sentit, Eduard Pomar ha recordat que cal mantenir l'alerta i extremar les precaucions per evitar qualsevol tragèdia.

Eduard Pomar

Fins el moment, s'ha desenvolupat de forma favorable malgrat que les condicions climatològiques no són les millors, però hi ha hagut pocs incendis i poc importants dins el nostre terme però no podem baixar la guàrdia.


D'altra banda, cal remarcar que el parc de Can Ribes s'ha acondicionat durant aquest any per tal de millorar les condicions dels bombers destinats en aquest punt, i que amb aquest objectiu s'ha fet una petita cuina, dutxes i lavabos. Tot i que les obres no han acabat, Pomar ha explicat que de moment s'ha fet el més immediat per la campanya d'estiu i que continuaran treballant per acabar d'acondicionar aquest espai. Recordem que les obres van a càrrec dels alumnes d'un taller ocupacional del Servei d'Ocupació Municipal i també de la brigada d'obres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.