Les farmàcies col·laboren amb l'Ajuntament per detectar els principals focus del 'mosquit tigre'


  • Comparteix:

A través d'un sistema informàtic, es podrà conèixer les zones on hi ha més afectats per aquest insecte

A través d'un sistema informàtic, es podrà conèixer les zones on hi ha més afectats per aquest insecte

L'Ajuntament ha posat en marxa un sistema informàtic, en connexió amb les farmàcies, per detectar les zones del municipi on hi ha més picades produïdes pel 'mosquit tigre' i poder fer, així, un seguiment adequat. Les 15 farmàcies de la ciutat recolliran informació dels seus clients afectats per picades i les introduiran en una extranet, de manera que l'Ajuntament pugui fer una millor assignació de recursos per afrontar aquesta situació.

Amb aquests sistema, gestionat per l'empresa municipal Sant Cugat Obert, les 15 farmàcies de la ciutat contribueixen a la detecció dels principals focus de proliferació del 'mosquit' tigre a partir del dispositiu informàtic que ha posat en marxa l'Ajuntament. Es tracta d'un sistema d'extranet en què els farmacèutics introdueixen dades d'interès per detectar les zones on l'insecte té més presència, i ho fan registrant, per exemple, la procedència de les persones que consulten la farmàcia a causa de picades de mosquit.

Ho explica la regidora de Comunicació i Serveis Generals, Marta Subirà.

Marta Subirà

Els farmacèutics introdueixen al dispositiu informàtic la zona en què s'ha produït la picada de mosquit i l'edat de l'afectat. Les dades passen llavors al departament de Salut de l'Ajuntament.


Subirà explica que el projecte, gestionat a través de l'empresa municipal Sant Cugat Obert -ens que desenvolupa i impulsa iniciatives de la societat de la informació al municipi- és molt eficient ja que permet determinar on es troben els focus de cria del mosquit. D'aquesta manera, diu, es pot facilitar la tasca d'eradicació dels focus de proliferació de l'insecte.

Subira afegeix, però, que alguns farmacèutics comenten, de manera informal, que enguany han detectat una lleu disminució de picades de mosquit, ja que hi ha hagut menys clients que s'han apropat a les farmàcies per aquesta raó. La causa, explica Subirà, pot ser la sequera i la campanya d'informació engegada per l'Ajuntament per tal d'evitar possibles focus de proliferació d'aquest insecte als habitatges.

Marta Subirà

Els farmacèutics comenten, de forma informal, que han detectat una baixada lleu en el nombre de persones afectades pel mosquit tigre respecte el passat any. Això pot ser a causa, malauradament, de la sequera i, d'altra banda, de la campanya informativa.


La regidora de Comunicació i Serveis Generals explica que, de moment, és aviat per saber quines són les zones més afectades per aquesta problemàtica i tenir dades globals. Un cop passat l'estiu es podrà tenir accés a aquesta informació de manera més aprofondida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.