El premi nobel Pérez Esquivel no podrà assistir a la Universitat Internacional de la Pau


  • Comparteix:

Queden 6 dies perquè es doni el tret de sortida a les activitats que ha programat enguany la Universitat Internacional de la Pau. Una trentena de propostes, entre conferències i debats, són el principal atractiu de la UIP que, finalment no podrà comptar amb l'assistència del premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel,

La dissetena edició de la Universitat Internacional per la Pau arriba dimecres vinent amb un munt de propostes que debatran els conflictes actuals d'arreu del món. Seran 5 dies en què el debat i l'anàlisi es tractaran des de diferents àrees: justícia i seguretat mundial; globalització de la democràcia i dels drets fonamentals; deute extern; cultura de la pau i la guerra; i educació de la pau i convivència.

El programa previst incorporava la presència del premi Nobel de la Pau, l'argentí Adolfo Pérez Esquivel, que finalment no podrà assistir, en solidaritat a la situació que està vivint el seu país. En el seu lloc vindrà Carlos Taibo, professor de la Universitat Autònoma de Madrid i expert en globalització. Al marge de les personalitats, també hi ha altres atractius com els que proposa el bloc de cultura de la pau i la guerra europees. Escoltem la secretària de la UIP, Georgina Casas:

Georgina Casas

La UE és el cas més proper als ponents, que han de garantir un debat interessat sobre la cultura de la guerra i de la pau


L'educació per la pau i la convivència és una altre dels temes que centraran els debats de la Universitat. Aquest bloc encararà la recta final de les jornades amb dues conferències, una taula rodona i tres tallers simultanis. Georgina Casas considera que la cultura de la pau s'ha de cultivar a tots els nivells:

Georgina Casas

La cultura de la pau és un tema molt important que s'ha de tractar a les escoles i també a partir d'experiències de treball


A banda de les conferències i taules rodones, la UIP també ofereix activitats culturals, exposicions i actuacions d'animació. És el cas l'artista Koldo, que s'encarrega de fer les "clownclusions", un petit show que acomiadarà cadascun dels blocs de les jornades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.