Dues famílies santcugatenques afectades per la intoxicació alimentària provocada per pollastre en mal estat


  • Comparteix:

La intoxicació alimentària pel consum de pollastre precuinat en mal estat ha afectat ja més de 170 persones a Catalunya, entre elles alguns membres de dues famílies de la nostra ciutat. Recordem que es tracta d'un brot de gastroenteritis originat en uns pollastres precuinat i envasats al buit de les marques 'Pimpollo' i 'SADA' i que estarien contaminats de salmonel·la. A tot l'Estat Espanyol, ja són més de 1.700 les persones afectades. Des del Ministeri de Sanitat i Consum creuen però que el brot va a la baixa i que tots els pollastres contaminats han estat retirats del mercat.

El brot de gastroenteritis provocat pel consum de pollastres precuinats i envasats al buit ha arribat també a la nostra ciutat. I és que segons les darreres dades del departament de Salut de la Generalitat, a hores d'ara es té coneixement de més d'un centenar de casos a nivell de tot el país, corresponents a 54 famílies diferents, entre elles dues de Sant Cugat.

De moment però, l'única informació que ha transcendit és que d'aquestes persones, 22 han requerit hospitalització i en aquests moments, només dues estan encara ingressades, una a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i l'altra a Mútua de Terrassa.

Recordem que l'origen d'aquest brot, que ja ha afectat prop de 1.700 persones a tot l'Estat, es relaciona amb uns pollastres precuinats i envasats al buit de les marques 'Pimpollo' i 'Pollo Asado SADA', elaborats per l'empresa SADA, S.A, de Castella - La Mancha. Tot i que encara no hi ha resultats definitius, les primeres anàlisis i cultius realitzats als afectats semblen indicar que es tracta d'una intoxicació per salmonel·la.

De fet, segons informa el departament de Salut, la pròpia empresa s'ha encarregat de retirar el producte del mercat i s'ha informat a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària per tal de garantir que no puguin haver-hi pollastres contaminats a la venda. Tot i això, des del mateix departament alerten que encara poden haver-hi ciutadans que tinguin algun d'aquests pollastres a casa seva i per això recomanen que no es consumeixin, amb independència de la seva data de caducitat i del lot de fabricació.

Cal remarcar que els primers símptomes d'aquesta intoxicació van aparèixer entre els dies 25 de juliol i 1 d'agost i que la simptomatologia és de vòmits, dolor abdominal i febre, malestar general, mal de cap i dolors d'ossos i musculars.

Per tal de poder demanar informació o fer les consultes necessàries, els ciutadans afectats es poden adreçar al telèfon d'atenció que l'empresa ha posat a disposició dels consumidors (900.200.901), a les Oficines d'Atenció al Consumidor o a l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (93.229.24.44), en aquest darrer cas en horari de 8 a 15 hores.

Des del Ministeri de Sanitat i Consum consideren però que el brot va a la baixa ja que cada cop apareixen menys afectats i la majoria presenten símptomes lleus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.