Sant Cugat, entre les ciutats catalanes amb un nivell de qualitat de l'aire més baix


  • Comparteix:

Sant Cugat es troba entre les ciutats catalanes amb un nivell de qualitat de l'aire més baix, segons un estudi d'Ecologistes en Acció. Els nivells registrats per l'estació ubicada al parc de Sant Francesc certifiquen alts nivells de contaminació en l'aire de la ciutat.

Malgrat els resultats, l'ONG ha destacat la lleugera millora registrada durant l'abril, el maig i el juny en l'anàlisi de dades de la xarxa de vigilància i prevenció de la contaminació atmosfèrica, que evidencien, segons el seu parer, els baixos nivells de qualitat de l'aire a Catalunya.

Ecologistes en Acció de Catalunya ha obtingut les dades després de realitzar un seguiment a 28 estacions automàtiques que han permès determinar que en catorze d'elles se supera el nivell mínim de recollida de dades, establert en el 90%, mentre que les restants se situen entre un 80 i un 90%. Sant Cugat del Vallès és l'excepció, ja que no supera el 80%.

Ecologistes en Acció ja va alertar sobre els elevats nivells d'òxid de nitrogen detectats en l'aire de Sant Cugat. Així es desprendre d'un informe presentat que va presentar aquesta ONG el febrer passat, en què s'evidenciava que el nivell de contaminació superava durant els mesos d'octubre a desembre els màxims marcats per les directives europees.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.