Les llars de Sant Cugat seran les primeres a patir restriccions d'aigua si continua la sequera


  • Comparteix:

Les llars de Sant Cugat seran les primeres a patir restriccions d'aigua si continua la sequera. Si el govern aprova el decret de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), la mesura afectarà Sant Cugat i la resta de municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona a partir de l'octubre.

El govern català aprovarà, a mitjan setembre, el decret de l'ACA que contempla que se subministri 230 litres per habitant i dia quan el nivell dels embassaments del Llobregat i el Ter baixin fins al 20%. Es preveu que les restriccions comencin a l'octubre si no plou, ja que les reserves del Llobregat i el Ter es troben al voltant del 24 i el 32 %, respectivament.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, explica en què consistiran les restriccions.

Eduard Pomar

L'ACA preveu que hi hagi menys pressió d'aigua i que es gasti menys quantitat per adequar-se als 230 litres per habitant al dia


La conselleria de Medi Ambient ha advertit que el decret preveu un subministrament equitatiu entre totes les poblacions de la zona afectada. Els municipis amb un consum elevat hauran de fer campanyes per promoure les mesures d'estalvi. En el cas de Sant Cugat, la despesa d'aigua se situa en 211 litres per habitant i supera en 80 litres la mitjana de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Les mesures del decret de l'ACA pretenen assegurar la disponibilitat de l'aigua fins a la primavera del 2006.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.