10 centres educatius de Sant Cugat se sumen al programa de reutilització de llibres de text


  • Comparteix:

El projecte és una iniciativa de la Generalitat que s'implementarà de forma experimental aquest curs

El projecte és una iniciativa de la Generalitat que s'implementarà de forma experimental aquest curs

Un total de 10 centres educatius de la nostra ciutat s'han sumat al programa de reutilització de llibres de text impulsat per la Generalitat, i que ja s'aplicava voluntàriament en algunes escoles del municipi. Aquest primer curs 2005-2006 es vol implantar la primera fase del programa de forma experimental, amb l'objectiu d'intensificar-lo de cara al curs següent.

Quan falten pocs dies per l'inici del nou curs escolar, alguns dels centres escolars de la nostra ciutat s'han sumat al programa de reutilització de llibres que la Generalitat ha posat en marxa i que pretén intensificar de cara al curs 2007-2008.

A Sant Cugat, són 10 els centres que s'han adscrit al programa que des del govern català es vol acabar implantant a la majoria de centres de Catalunya, tot i que algunes de les escoles del municipi ja fa temps que practicaven una iniciativa similar. Escoles com CEIP Pins del Vallès, l'IES Angeleta Ferrer, el CEIP Collserola o el CEIP La Floresta són alguns dels centres que a partir d'ara aplicaran aquest programa de reutilització. Escoltem la secretària del CEIP La Floresta, Fina Guerrero.

Fina Guerrero

No han de comprar llibres cada any, sinò que nomès han de comprar els quadernets on han d'escriure això fa que l'estalvi sigui molt gran. A principi de curs es paga una petita quota a inici de curs. Això serveix per comprar llibres que s'hagin fet malbé.


Segons ha explicat Guerrero, l'èxit del programa depèn en gran part d'un seguiment continuat de l'estat dels llibres, per evitar que els nens i les nenes els facin malbé. A final de curs, una comissió de pares i mares ajudarà els professors del centre a fer una revisió dels quaderns.

Fina Guerrero

El tutor ha de fer un seguiment exhaustiu perque no guixin, de totes maneres ho poden en llàpis i a final de curs alguns pares ens ajuden a borrar-ho i es posen en condicions. I els nens ho tenen molt clar ja que fa anys que ho fem. Cada any tenim pressupost per canviar una col·lecció un any medi natural, al següent medi social.


Aquest programa s'ha consolidat gràcies a un conveni entre el Departament d'Educació de la Generalitat i l'Associació de Mares i Pares (AMPA) de Catalunya. De cara al proper curs 2007- 2008, cada família s'estalviarà fins un 85% del cost dels llibres de text, passant dels 1.700 euros als 250 al llarg de l'escolarització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.