Una desena de projectes de cooperació reben 137.000 euros de subvencions de l'Ajuntament


  • Comparteix:

L'àrea de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament ha destinat enguany un total de 137.000 euros a subvencionar els projectes de diverses entitats i ONG's de la ciutat. En total s'han presentat 12 projectes, dels quals 10 rebran una subvenció, 8 per a projectes de cooperació al desenvolupament i els altres dos per a accions de sensibilització.

L'associació Amics de la UNESCO Valldoreix-Sant Cugat, per la construcció d'un aulari i un centre mèdic a Romania, l'ONG Mans Unides, pel treball amb comunitats indígenes a Guatemala, o l'entitat Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS), per la seva aportació alimentària a la Daira de l'Argub. Aquestes són algunes de les 10 organitzacions i projectes que rebran, enguany, una subvenció de l'àrea de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament.

Els projectes subvencionats corresponen principalment a àrees geogràfiques considerades 'prioritàries', com l'Àmèrica Llatina o el Sàhara, i es divideixen entre projectes de cooperació i accions de sensibilització. Els 12 projectes seleccionats rebran quantitats d'entre 3.000 i 24.000 euros. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha explicat que aquestes subvencions s'emmarquen dins la nova orientació de les polítiques de cooperació de l'Ajuntament.

Toni Ramon

A l'inici del mandat, amb la Coordinadora d'Entitats per a la Solidaritat, vam definir un pla d'acció de polítiques de cooperació. El pacte de govern acorda augmentar el pressupost de solidaritat de l'Ajuntament fins a l'1% el 2007.


La majoria dels projectes seleccionats enguany repeteixen subvenció, tot i que hi ha algunes novetats, com la iniciativa de l'entitat Xingu Araguaia d'ajuda als desprotegits, que rebrà inicialment 3.000 euros pel seu projecte de creació d'una ràdio comunitària a Brasil. Només dos dels dossiers presentats no s'han considerat vàlids.

Per primera vegada, el Fons Català de Cooperació ha tingut un paper decisiu en la concessió de les subvencions i, a més, farà un seguiment extensiu dels projectes seleccionats. Així ho ha explicat el responsable de l'àrea de Sensibilització del Fons, Albert Pujol.

Albert Pujol

No fem només d'avaluadors dels projectes. El treball del Fons està en tot el desenvolupament dels projectes, donant suport a les entitats.


La partida del 0'8% del pressupost municipal que enguany es dedica a solidaritat i cooperació ascendeix a un total de 375.578 euros, el 40% dels quals es destina a subvencionar projectes d'entitats. La cooperació directa s'emporta un 20%, els convenis amb les universitats -entre altres, amb la Unipau- suposen un altre 25%, mentre que les accions de sensibilització representen el 15% del pressupost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.