El curs escolar s'inaugura a Sant Cugat amb una crida per fomentar l'educació en els valors


  • Comparteix:

Enguany, el Pla de Dinamització Educativa presenta al voltant d'un centenar d'activitats

Enguany, el Pla de Dinamització Educativa presenta al voltant d'un centenar d'activitats

La importància de l'educació en els valors cívics ha estat el missatge fonamental de la inauguració del curs escolar 2005 - 2006 a Sant Cugat. Així ho ha remarcat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha recordat l'important paper de tota la societat, però sobretot de l'escola i de les famílies, en aquesta tasca. Aquest és també l'objectiu del Pla de Dinamització Educativa, que enguany recull més d'un centenar de propostes entre activitats culturals, medi ambientals, d'educació intercultural o literàries, entre d'altres.

Davant una àmplia representació de la comunitat educativa local, l'alcalde de la ciutat, Lluís Recoder, ha inaugurat oficialment el curs escolar 2005 - 2006 i ho ha fet destacant la importància d'educar els més joves amb valors com la convivència, el civisme o la tolerància. Per a l'alcalde, aquesta és una tasca especialment important en una ciutat com Sant Cugat, amb el major índex de natalitat de tot l'Estat Espanyol.

Recoder ha reafirmat el compromís de l'administració amb aquesta tasca, i ha recordat que aquesta ha de ser una feina del conjunt de la societat, remarcant sobretot el paper de les famílies i dels professors, als quals ha volgut reconèixer la seva feina.

Lluís Recoder

Els alumnes que aprenen a compartir, a ser generosos i treballar en equip, seran persones cíviques per tota la vida. Però el pes de l'educació no s'ha de carregar només en l'escola, és una qüestió transversal.


Aquesta educació en els valors és, precisament, un dels objectius principals del Pla de Dinamització Educativa, un projecte que l'any passat va comptar amb la participació d'uns 30.000 alumnes i que enguany presenta més de 100 activitats entre tots els cicles. La tinenta d'alcalde d'Educació, Àngels Solé, ha volgut aprofitar però per fer una crida als centres de secundària perquè facin un esforç per potenciar aquestes activitats, ja que segons ha dit, la participació continua sent molt més important en infantil i primària.

Àngels Solé

Continuen tenint una participació més elevada de primària que de secundària i batxillerat i jo us demano que insistiu perquè els joves participin ja que insistir en valors en els nois d'aquesta edat és important.


Entre les propostes d'aquest any, destaquen algunes novetats com un concurs de narrativa infantil, un concurs de narrativa històrica proposat per Òmnium Cultural, el Premi Gausac de recerca per a joves o la potenciació de propostes com l'activitat "Un autor ens visita" o dels temes medi ambientals. No hi faltaran les activitats al Museu, les visites als mitjans de comunicació o les propostes per educar en la pau i la solidaritat, que enguany es faran en col·laboració amb Intermon Oxfam.

També l'Orquestra Simfònica Sant Cugat col·labora un any més en aquest pla, però enguany ha preparat un Projecte Integral d'Audicions que va més enllà de les audicions que fins ara organitzaven prèvies a les seves actuacions. L'objectiu és oferir una proposta concreta a cada cicle formatiu perquè els nens i nenes vagin coneixent els sons, la veu humana, els diferents instruments, i finalment, el funcionament de tota una orquestra. Ho explica Núria Serraïma, una de les responsables de la proposta.

Núria Serraïma

La novetat és que ens els cicles inicials de primària i mitjà s'ofereixen audicions de petit format, per anar introduint poc a poc en el coneixement de tota l'orquestra.


La inauguració del curs escolar ha comptat també amb la presència dels dos inspectors d'Educació responsables de l'àrea de Sant Cugat així com del representant del Centre de Recursos Pedagògics del govern català, que ha presentat el Pla de Formació de Zona d'enguany. Marius Massellé ha destacat la importància de la formació dels propis professors i ha apuntat també l'acollida d'alumnes nouvinguts i els programes de mediació escolar com a principals reptes.

Màrius Massellé

Un dels reptes en els que estem treballant més són els d'acollida d'alumnat nouvingut i els programes de mediació escolar. I en aquest curs, dels 5 IES, 4 faran algun programa d'aquests.


Tal i com ha explicat Massellé, aquest curs, 4 dels 5 IES del municipi faran algun programa de formació i mediació escolar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.