FGC reinicia el servei de transport escolar per al curs 2005-2006


  • Comparteix:

La línia del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha iniciat aquest dilluns el servei de transport escolar, que compta amb dos trens especials al matí i 4 vagons reservats en a la tarda especialment destinats als alumnes més petits. A més, i coincidint amb la celebració de la Diada, aquest dilluns s'han distribuït a les dues línies dels ferrocarrils 15.000 exemplars d'un llibre que recull les obres dels grans poetes en llengua catalana de tots els temps.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) enceta una nova temporada del servei de transport escolar que tant bon resultat ha aconseguit, segons les enquestes fetes entre pares, alumnes i mestres de les diferents escoles de la línia del Vallès.

És per això que, un any més, els escolars podran disposar als matins d'un tren especial reservat entre Plaça Catalunya i Sant Joan i un altre entre Plaça Catalunya i Baixador de Vallvidrera, i de dos vagons a la tarda al tren que va de Barcelona des de l'estació de Sant Joan i al que fa el recorregut entre Mira-sol i Plaça Catalunya.

Es tracta d'un servei que vol facilitar els desplaçaments escolars i ajudar també a millorar el sistema de mobilitat de l'àrea metropolitana. Així ho explica el director de coordinació i expansió de FGC, Manel Villalante.

Manel Villalante

L'objectiu del servei de transport escolar és doble: ajudar a la mobilitat de dels alumnes i afavorir a que la mobilitat de l'àrea metropolitana sigui el més sostenible possible


D'altra banda, i amb motiu de la celebració de la Diada Nacional, FGC ha repartit 15.000 exemplars del llibre que sota el títol 'Invitació a la poesia, 50 poemes essencials de la llengua catalana' recull poemes d'autors catalans des del segle XIII fins al segle XX, com Josep Carner, Salvador Espriu, J:V: Foix, Ramon Llull o Carles Riba, entre molts d'altres. Es tracta de l'inici d'una primera col·lecció literària que tindrà continuïtat el proper any, per Sant Jordi i també per la Diada Nacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.