El Club Muntanyenc Sant Cugat prepara una expedició per fer el cim de l'Everest


  • Comparteix:

L'entitat està buscant el finançament per tirar endavant el projecte, previst pel maig vinent

L'entitat està buscant el finançament per tirar endavant el projecte, previst pel maig vinent

El Club Muntanyenc Sant Cugat prepara una expedició per fer el cim de l'Everest, la muntanya més alta del món, el maig de l'any vinent. A hores d'ara, l'entitat està perfilant els integrants de l'expedició i està buscant els recursos econòmics per afrontar el repte.

L'expedició intentarà fer el cim de l'Everest per la ruta nord, és a dir, sortint des del Tibet, entre el 20 de maig i 1 de juny, ja que és el període en què el clima és més benigne. El cost de l'ascens per aquesta ruta és de 60.000 euros. L'altra via d'accés, passant pel Nepal, està gairebé descartada, ja que el cost econòmic és més elevat, gairebé 150.000 euros, i la situació política de la zona és inestable.

De moment, el president del Club Muntanyenc, Narcís Castanyer, explica que han establert contactes principalment amb l'Ajuntament i Caixa Terrassa perquè els ajudin a finançar el cost de l'expedició.

Narcís Castanyer

Necessitem 60.000 euros per a l'expedició. Hem parlat amb l'Ajuntament i Caixa Terrassa per estudiar-ne el finançament.


La demanda compta ja amb una primera resposta en positiu ja que l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, afirma que el consistori donarà suport al Club Muntanyenc en tot el que pugui per tirar endavant aquest important repte.

Lluís Recoder

Donarem suport en tot el que puguem, però el CMSC sap que no tot pot dependre de l'Ajuntament.


Segons les actuals previsions, vuit persones formaran part d'aquesta expedició, dos dels quals ja han assolit cims de més de 8.000. Un dels altres integrants és Antoni Pi Ferrer, de 63 anys d'edat, que, en cas de fer el cim, es convertiria en el català de més edat en aconseguir-ho.

L'expedició s'haurà de traslladar a principis d'abril a la zona per aclimatar-se i preparar l'ascens sobre el terreny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.