Sant Cugat se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura


  • Comparteix:

La bicicleta serà enguany la principal protagonista de les activitats, que es faran entre el 23 i el 29 de setembre

La bicicleta serà enguany la principal protagonista de les activitats, que es faran entre el 23 i el 29 de setembre

Una xerrada a càrrec d'un membre del Bicicleta Club de Catalunya (BACC), jocs per als més menuts i un curs per aprendre a anar amb bicicleta són algunes de les activitats programades per a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebrarà entre el 23 i el 29 de setembre. L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar la mobilitat sostenible en detriment del vehicle privat.

Un any més la nostra ciutat se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra del divendres 23 de setembre al dijous 29. Des de l'Àrea de Medi Ambient s'espera que, coincidint amb aquesta jornada, la població deixi el seu cotxe a casa i utilitzi altres transports alternatius com la bicicleta o el transport públic, i aprofiti, de pas, per redescobrir la ciutat i el seu patrimoni en un ambient relaxat i saludable.

Amb aquesta voluntat, s'han programat diverses activitats, la majoria al voltant de la bicicleta, com una xerrada a la Casa de Cultura a càrrec d'un membre de Bicicleta Club de Catalunya, o diferents activitats perquè els més petits juguin amb les seves bicis. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Les activitats començaran a sant Cugat el dissabte 23 amb una xerrada a càrrec d'un membre de Bicicleta Club de Catalunya, amb el títol, 'BICIA'T agafa el bici més sa'. I dissabte 24 jocs amb bicicletes.


A més, durant els dies 23 i 24 els autobusos de la ciutat rebaixaran els preus dels bitllets un 50%. Segons el regidor de Mobilitat, Josep Romero, es tracta que els santcugatencs utilitzin cada vegada més utilitzin el transport públic i no tant el vehicle privat.

Josep Romero

Es cert que cada vegada més gent agafa el bus, cada vegada hi ha més increment, perque ho tenen més a l'abast. De moment busquem de forma simbòlica però esperem que acabi sent sempre així.


Entre els actes programats, destaca la conferència "BICICAT, agafa el 'bici' més sa", que es farà el divendres 23 a la Casa de Cultura, o els jocs de bici per als més petits i un aperitiu multicultural a càrrec de 'Sabores del Mundo', que es faran el dissabte 24 a la plaça d'Octavià. Enguany també els més grans podran participar d'un curs al Passeig Gaudí, per totes aquelles persones que vulguin aprendre a anar correctament amb bicicleta.

Per últim, des de l'Ajuntament aprofitaran aquests dies per fer la campanya 'Cuida'm, gastaré menys' amb l'objectiu de sensibilitzar els usuaris del vehicle privat perquè facin una conducció respectuosa amb l'entorn i que consumeixi menys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.