HP Sant Cugat coneixerà aquest dijous com afectarà el pla de reducció de personal

La multinacional suprimirà 6.000 llocs de treball a tot Europa

Societat

Publicat el 14/set/05 per Josep Gimeno

El miler de treballadors de Hewlett- Packard a Sant Cugat coneixeran avui si es veuen afectats pel pla de reducció de personal que la multinacional ha anunciat per a Europa. La direcció d'HP ha assegurat que les xifres de reducció de plantilla són, ara per ara, una especulació i que continuen les negociacions. L'empresa de material informàtic té previst suprimir 6.000 llocs de treball dels 45.000 que té a tot el continent.

Hewlett-Packard suprimirà 6.000 llocs de treball dels 45.000 que té a Europa, però encara no ha determinat com afectarà la mesura als diversos centres que té arreu del continent. Per aquest motiu, el comitè d'empresa de Sant Cugat i el comitè d'intercentres de l'estat han instat la direcció de la multinacional a fer oficial el nombre i la distribució dels treballadors afectats per la reducció de plantilla.

De moment, el sindicat CC.OO ha xifrat en 140 les persones que perdran la feina a l'Estat espanyol, on HP té dos centres principals, un a la nostra ciutat, que compta amb un miler de treballadors, i un altre a Madrid, que disposa d'una plantilla de 1.300 persones.

Per la seva banda, la direcció d'HP ha assegurat que les xifres de reducció de plantilla són, ara per ara, una especulació i que continuen les negociacions. Segons la direcció, les dades ofertes pel sindicat no són oficials i que es corresponen a filtracions.

El comitè d'empresa ja ha anunciat que establiran negociacions per reduir al màxim l'impacte del pla de reajustament de treballadors. Fonts del comitè han avançat que demanaran a la direcció la introducció de prejubilacions i recol·locacions en el pla de reducció de llocs de treball.

El pla de reducció de plantilla pretén estalviar 1.580 milions d'euros. L'empresa acomiadarà els treballadors durant els propers sis trimestres. Les despeses de la reestructuració s'apropen als 1.100 milions d'euros.