El Centre Borja veu amb bons ulls a Adolfo Nicolás com a superior dels jesuïtes


  • Comparteix:

El director del Centre Borja, Antoni Blanch, valora molt positivament el nomenament d'Adolfo Nicolás com a Pare General dels jesuïtes. Blanch assegura que per Europa és molt necessari que hi hagi algú amb tant coneixement d'altres cultures i religions com Nicolás, que ha viscut gairebé 50 anys a l'Extrem Orient.

El director del Centre Borja, Antoni Blanch, aposta per un acostament entre cultures i religions en la nova etapa que s'obre en l'Ordre de Jesús. Per aquest motiu, valora tant positivament que Adolfo Nicolás sigui el nou superior dels jesuïtes.

Antoni Blanch

Ens ha donat una gran alegria perquè Nicolàs ha viscut 50 anys a l'extrem orient i té una gran experiència amb les altres religions i cultures.


Blanch ha explicat les arrels d'Adolfo Nicolás, que es remunten al pare Arrupe.

Antoni Blanch

S'assembla al pare Arrupe que també havia viscut molts anys al Japó. Ell va ser el seu alumne i n'és un seguidor.


El seu predecessor, Petter-Hans Kolvenbach, va renunciar al càrrec després de 25 anys al capdavant de l'ordre dels jesuïtes. La renúncia va obrir la porta al procés conegut com a congregació general on es reuneixen delegats jesuïtes de tot el món per escollir el nou Pare General i traçar les noves línies d'actuació de l'ordre religiós.

Una informació publicada aquest diumenge a 'La Vanguardia' assegurava que Adolfo Nicolás havia estudiat al Centre Borja, però Blanch ha desmentit la informació i ha assegurat que va ser el germà de Nicolás qui va cursar estudis a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.