L'Ajuntament engega un programa per promoure els hàbits saludables a l'escola


  • Comparteix:

Les accions se centren en els transtorns alimentaris, la higiene, la sexualitat i les drogodependències

Les accions se centren en els transtorns alimentaris, la higiene, la sexualitat i les drogodependències

Els transtorns alimentaris, la higiene bucal, la sexualitat i les drogodependències són alguns dels eixos prioritaris del programa d'educació per a la salut a l'escola, que l'Ajuntament engega aquest curs 2005-2006. El programa, que el curs passat va arribar a uns 2.000 alumnes de primària i secundària de la nostra ciutat, té com a objectiu promoure els hàbits saludables entre la població escolar.

L'Àrea de Sanitat i Salut Pública de l'Ajuntament ha presentat les propostes d'educació per a la salut a l'escola per aquest curs, 2005-06. Es tracta d'un programa que s'integra dins el Pla de Dinamització Educativa i que es treballa conjuntament amb el suport dels Serveis d'Educació, l'AMPA i el professorat.

El regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha explicat que el programa està dividit en dos blocs, segons el grau d'educació que s'està impartint, primària i secundària. L'objectiu del programa és promoure els bons hàbits i costums sanitaris entre els més joves. Enric Tomàs.

Enric Tomàs

L'objectiu principal és crear hàbits saludables, promoure hàbits d'estil de vida dins la població escolar. Hi ha diferents programes adreçats a primària i secundària, i dins d'aquest últim als diferents cursos.


En el tram d'educació primària, el programa tractarà temes com la higiene bucal, amb un taller sota el nom 'Cuida't les dents', i també els trastorns alimentaris. Tots aquests projectes s'expliquen als nens amb suport gràfic i també amb diversos tallers i activitats, com una exposició guiada a la Casa de Cultura.

Pel que fa a la secundària, els principals temes tractats són els trastorns alimentaris i l'autoestima. La sexualitat és un altre dels temes que preocupen els adolescents, i per tant mereixerà una especial atenció. A més es farà una obra de teatre per ajudar els joves a entendre millor els riscos i les maneres de prevenir la Sida i altres malalties de transmissió sexual. La cap de secció de Salut Pública de l'Ajuntament, Raquel González, explica les activitats de més èxit.

Raquel Gonzàlez

Hi ha tallers que han estat sempre molt emblemàtics, com el d'embarassos no desitjats, els de drogodependència i el l'autoimatge i transtorns alimentaris.


El consum de drogues entre els joves també és un dels eixos prioritaris. Aquest curs 2005-2006, l'equip de govern presenta dues novetats en aquest terreny. D'una banda, s'implementarà un pla municipal per prevenir el consum d'estupefaents i també s'intervindrà directament a través del Pla Salut i Escola.

El curs passat, uns 2000 alumnes de primària i secundària del nostre municipi van participar al programa d'educació per a la salut a l'escola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.