La Generalitat preveu la dotzena escola per l'any 2010


  • Comparteix:

L'onzena escola estarà a punt el setembre vinent o, a molt estirar, al setembre del 2007

L'onzena escola estarà a punt el setembre vinent o, a molt estirar, al setembre del 2007

El departament d'Educació de la Generalitat assegura que l'onzena escola de primària serà una realitat el proper setembre o, a molt estirar, d'aquí a dos anys. Així ho ha confirmat el director territorial d'Educació al Vallès Occidental, Eduard Galceran, que ha apuntat també que ja hi ha planificada la dotzena escola, que s'ubicarà en uns terrenys entre el Turó de Can Matas i l'IES Leonardo da Vinci, i que ha d'estar construïda, com a màxim, abans del 2010.

Eduard Galceran ha assegurat que, des del primer moment, l'actual departament d'Educació de la Generalitat ha estat molt preocupat per la planificació d'equipaments escolars, i ha afegit que en aquest aspecte la col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Cugat sempre ha estat molt positiva.

Fruit d'aquestes reunions, Galceran ha confirmat que ja hi ha prevista l'onzena escola pública de primària, que s'ubicarà en uns terrenys propers a l'escola d'Arquitectura del Vallès, tal i com va acordar el ple municipal del passat mes de juliol. El director territorial d'Educació ha afegit que, si tots els tràmits per la cessió dels terrenys estan enllestits correctament abans de la darrera junta del govern català d'aquest any on s'aprovin nous equipaments escolars, l'escola podrà estar enllestida pel proper mes de setembre. En cas que no hi ha hagués temps, ha dit, el centre estarà a punt com a molt d'aquí a dos anys.

Eduard Galceran

Ja tenim decidides les noves construccions i la data exacta de construcció dependrà de quan es faci la cessió del solar de forma efectiva però la previsió és que fem una escola de primària que podria estar l'any vinent o l'altre.


A banda d'aquest equipament, Galceran ha recordat que també hi ha programada la construcció del cinquè IES, a la zona de la Guinardera, que podria entrar en funcionament el 2088, ja que es tractarà d'un edifici fet pel sistema de construcció convencional.

D'altra banda, des del departament d'Educació tenen planificada ja la dotzena escola, que es construirà en un solar entre el Turó de Can Matas i l'IES Leonardo da Vinci, i que segons Galceran, estarà a punt com a màxim pel 2010, i si fos necessari, abans.

Eduard Galceran

La idea que tenim inicialment és que abans de 2010 estigui aquesta escola. Però si no hi ha problema de solar ni de documentació, es podria accelerar la construcció si fes falta, que ho dubto.


Recordem que l'Ajuntament de Sant Cugat ha demanat que l'onzè CEIP estigui a punt, sens falta, pel setembre de l'any vinent, sobretot després que aquest curs 2005-2006 s'hagi hagut d'obrir una tercera línia de P3 que s'ha ubicat provisionalment a l'escola L'Olivera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.