Conscienciar sobre la malaltia, tasca principal del Dia Mundial de l'Alzheimer


  • Comparteix:

Les activitats continuen avui a Sant Cugat amb una conferència i una sortida a les carpes de Chic, organitzada pel col·lectiu AVAN

Les activitats continuen avui a Sant Cugat amb una conferència i una sortida a les carpes de Chic, organitzada pel col·lectiu AVAN

Sant Cugat s'ha sumat aquest dimecres al Dia Mundial de l'Alzheimer amb diferents activitats dirigides a donar a conèixer la malaltia. La delegació local de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Barcelona (AFAB), ha fet especial incidència també en el seu 'grup d'ajuda mútua', una iniciativa destinada a recolzar els familiars de les persones que pateixen aquesta malaltia.

Donar un recolzament psicològic als familiars que cuiden els malalts d'alzheimer i ajudar-los a compartir les pròpies experiències amb d'altres cuidadors, és la tasca que desenvolupa des del passat mes de novembre el 'grup d'ajuda mútua' de la delegació sancugatenca de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Barcelona (AFAB) i que s'ha donat a conèixer durant la xerrada que ha ofert la pedagoga i professora de la Universitat de Barcelona, Rosalina Sicart, responsable del grup.

Sicart ha explicat que la feina d'aquest grup d'ajuda és buscar maneres de resoldre les dificultats amb que es troben els cuidadors i aprendre també a convertir el dolor i angoixa que provoca la malaltia en alguna cosa productiva. Es tracta d'un treball psicològic on es posen en comú les pròpies experiències per ajudar els altres cuidadors.

Rosalina Sicart

Tothom posa el seu granet de sorra, diu el que pensa, el que li ha anat bé, perquè en ser una malaltia que canvia, comporta noves dificultats


Els actes amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer han comptat també amb una taula informativa situada a la plaça Lluís Millet i des de la qual l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Barcelona (AFAB) amb el suport de l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) ha informat sobre aquesta malaltia. I és que per a Isabel Martínez, membre de l'AFAB, és important que la societat estigui informada sobre l'alzheimer i els símptomes que l'identifiquen.

Isabel Martínez

El més important fer saber que hi ha un malalt i demanar ajudar. Aquesta és la millor manera de combatre l'enfermetat.


De la seva banda, el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha volgut deixar clara la implicació de l'Ajuntament amb aquest malaltia i ha destacat la tasca de la sensibilització com una de les més importants. Tomàs ha advertit que tot i que Sant Cugat és una ciutat amb un alt percentatge de població jove, també compta amb molta gent gran i que cada vegada afecta a persones a partir de 40 anys.

Enric Tomàs

Tot i ser Sant cugat una ciutat amb molta població jove, també tenim molta gent gran i cal no oblidar que cada vegada afecta a més persones a partir dels 40 i 45 anys


Els actes amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer continuen avui dijous amb una xerrada organitzada per AVAN a la Casa de Cultura, on diversos especialistes abordaran la malaltia de l'Alzheimer des de la visió dels cuidadors i dels professionals. A més, i dins dels actes del Dia Mundial de l'Alzheimer, l'AVAN organitzarà també per la nit una gran festa a les Carpes de Chic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.