Els porcs senglars de Collserola s'acosten cada vegada més a les cases i les carreteres


  • Comparteix:

El Consorci del Parc de Collserola ha registrat el doble d'incidències al nostre municipi que l'any passat

El Consorci del Parc de Collserola ha registrat el doble d'incidències al nostre municipi que l'any passat

Els nombre de serveis relacionats amb incidències per porcs senglars s'ha doblat en aquest darrer any. D'aquesta manera el Consorci del Parc de Collserola ha efectuat un total de 28 serveis aquest 2005, en comparació amb els 15 de 2004. Davant d'aquesta situació, tant el Consorci del Parc com l'Ajuntament fan una crida als ciutadans perquè evitin donar menjar als animals salvatges

La zona de Sant Cugat ha protagonitzat 28 dels 147 serveis per incidències relacionades amb els porcs senglars al Parc de Collserola. Aquesta xifra representa 13 intervencions més respecte les 15 de l'any passat. La majoria de serveis han tingut lloc als districtes de les Planes i la Floresta, ja que són les zones més properes al parc.

El director gerent del Consorci del Parc de Collserola, Marià Martí, ha explicat que s'han realitzat 9 captures amb dards anestèsics, del total de 30 serveis que s'han fet des de l'inici d'aquest any al terme municipal de Sant Cugat. Marià Martí.

Marià Martí

Hi hagut 30 serveis a la ciutat de Sant Cugat 13 més que l'any anterior. D'aquest 9 porcs senglars han estat capturats amb dards anastèsics.


Tot i que la competència del parc correspon al Consorci del Parc de Collserola, des de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament s'informa als ciutadans sobre la no conveniència de donar menjar als senglars. Les zones on hi hagut més incidències han estat La Floresta, Can Borrull i Valldoreix, entre d'altres. Aquestes zones han patit destrosses de jardins particulars i també topades de cotxes amb els animals.

Des del Consorci Parc Collserola, es fa una crida als ciutadans de la ciutat que evitin donar menjar als animals salvatges, ja que així només s'aconsegueix que se'ls sacrifiqui degut a la pèrdua del seu caràcter salvatge i no se'ls pot deixar en llibertat al bosc. Ho explica Marià Martí.

Marià Martí

Seria bo que no es donés de menjar als porcs ja que així només s'aconsegueix que se'ls s'hagi de sacrificar per què perden el carácter salvatge.


A més, l'Ajuntament fa altres recomanacions als ciutadans com no apropar-se als porcs senglars, llençar les bosses de deixalles als contenidors correctament i conduir amb precaució per tal d'evitar l'atropellament d'animals, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.