L'ACA aprova avui un decret que portarà restriccions d'aigua a la zona metropolitana


  • Comparteix:

Sant Cugat es troba en situació d'emergència 1 per l'escassetat d'aigua a la conca del Ter-Llobregat

Sant Cugat es troba en situació d'emergència 1 per l'escassetat d'aigua a la conca del Ter-Llobregat

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) aprovarà avui el decret d'emergència per fer front a la sequera que pateix Catalunya i que situa la nostra ciutat al nivell d'emergència 1 per l'escassetat d'aigua a la conca del Ter-Llobregat. El decret preveu restriccions d'aigua a les llars, que podrien començar a afectar Sant Cugat i els municipis de l'àmbit metropolità a partir del novembre.

El director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Jaume Solà, ha anunciat la intenció del comitè tècnic de l'ACA d'aprovar avui el decret d'emergència per la sequera, que preveu restriccions d'aigua a les llars catalanes. Aquesta mesura és el pas previ perquè la setmana vinent el Consell Executiu de la Generalitat aprovi el decret definitiu, que podria començar a afectar la nostra ciutat i els municipis de l'àrea metropolitana al mes de novembre.

Aquesta situació 'crítica' ja va portar l'alcalde, Lluís Recoder, a signar un ban a principis d'aquest mes demanant a la ciutadania que prenguin consciència de la gravetat del problema i extremin les mesures d'estalvi d'aigua.

Lluís Recoder

Aquest ban fa una crida als residents a Sant Cugat per tal que extremin les mesures d'estalvi d'aigua. Si tothom es consciencia i es posa el xip de l'estalvi, pot fer moltes coses per gastar menys aigua.


Segons l'Agència Catalana de l'Aigua, les pluges dels últims dies han portat una millora dels cabals a la zona costanera, però la sequera a la conca del Llobregat, en canvi, s'ha extremat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.