Dissabte comença la campanya de vacunació de la grip, que s'allargarà fins el 30 de novembre


  • Comparteix:

El dissabte 1 d'octubre comença la campanya de vacunació contra el virus de la grip, que s'allargarà fins el 30 de novembre. Durant aquests dos mesos, qui vulgui i sobretot els tres grups de risc podran vacunar-se al CAP Sant Cugat, al CAP Valldoreix i al Consultori Local de La Floresta.

Des d'aquest dissabte i fins el 30 de novembre es portarà a terme la campanya de vacunació de la grip com ja es tradicional en l'inici de la tardor. Durant aquests dos mesos es podran vacunar totes aquelles penoses que ho desitgin o ho requereixin, si es troben dins d'algun dels tres grups de risc. Ho explica el director del CAP Valldoreix, Marc Matarrodona.

Marc Matarrodona

de l'1 d'octubre fins el 30 de novembre farem la camapanya de vacunació, amb la intenció de vacunar el major nombre de persones que ho requerixin o ho desitgin


Matarrodona ha explicat que els grups de risc són tres: el primer inclou les persones amb un alt risc de complicacions secundàries amb la infecció del virus de la grip, com ara els majors de 60 anys, les persones amb malalties cròniques, o dones embarassades, entre d'altres; el segon són aquelles persones que poden transmetre el virus al primer grup, com ara els treballadors sanitaris o els treballadors d'institucions d'acollida de persones de risc. Finalment, el tercer grup de risc, i que seria recomanable que es vacunés només en cas d'una epidèmia molt virulenta, són les persones que fan treballs essencials per la comunitat com ara els policies, bombers o personal de protecció civil.

Pel que fa al dispositiu per portar la campanya a terme, el director del CAP Valldoreix ha explicat que ja compten amb l'experiència d'altres anys tant des del personal sanitari com des de la població, i això facilita les coses. En aquest sentit, ha afegit que des del mes de setembre ja s'ha començat a informar i obrir les agendes per programar les vacunacions. Marc Matarrodona.

Marc Matarrodona

Nosaltres ja hem informat des de setembre que a partir d'octubre s'obren les agendes, hem programat ja els malalts crònics que han anat passant i hem posat els rètols informatius de cada temporada


Marc Matarrodona ha volgut deixar clar que tothom qui vulgui, pot, en principi vacunar-se però ha advertit que les persones sanes i que no formin part d'algun dels grups de risc no haurien o no faria falta que ho fessin. A més, ha afegit que durant la campanya del 2004 es van subministrar al voltant de les 4200 dosis i que enguany tenen unes previsions d'entre 4.000 i 4.500.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.