Sant Cugat se suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible amb una xerrada i jocs infantils

Societat

Publicat el 25/set/05 per Redacció

Una xerrada sobre l'ús de la bicicleta i un taller de jocs per a infants han estat les activitats que ha acollit aquest cap de setmana Sant Cugat en el marc de la Setmana Europea de Mobilitat Sostenible. Les activitats continuen aquesta setmana amb un curs per aprendre a portar bicicleta.

La bicicleta és un mitjà de transport efectiu per desplaçar-se per la ciutat, perquè pacifica el trànsit i és fàcil d'aparcar. Aquesta és una de les conclusions a què ha arribat el coordinador del Bicicleta Club de Catalunya, Haritz Ferrando, en una xerrada emmarcada dins dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura. Ferrando ha reclamat a les ciutats que posin els mitjans necessaris a l'abast dels ciclistes perquè incrementi l'ús de la bicicleta.

Haritz Ferrando valora positivament la bicicleta com a mitjà de transport.

Haritz Ferrando

La bicicleta és un mitjà ideal: ràpid, àgil, fàcil d'aparcar i, a més, aporta beneficis a la salut.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



D'altra banda, la plaça Octavià ha estat, aquest dissabte, l'escenari de jocs i tallers infantils emmarcats en la Setmana Europea de Mobilitat Sostenible. L'objectiu de les diverses activitats ha estat fer entendre als més joves que cal apostar pel transport sostenible per afavorir la mobilitat a les ciutats.

Les activitats han acollit prop de dues-centes persones, entre adults i nens. Els infants han fet trencaclosques, dibuixos i diverses manualitats que es poden utilitzar amb les bicicletes.

El tècnic de l'àrea de Medi Ambient, Sergi Cantó, ha fet un balanç del transcurs de les activitats

Sergi Cantó

L'objectiu és començar a fer entendre als nens, de forma festiva, que cal apostar per la mobilitat sostenible.


De dilluns a dijous, el Passeig Gaudí acollirà un curs per a majors d'edat per aprendre anar amb bicicleta, amb un únic requisit, no saber pedalejar. El curs tindrà lloc a les tardes de 18 a 20 hores.