Aprovat el decret de mesures d'emergència per la situació de sequera de Catalunya


  • Comparteix:

El decret preveu restriccions que afectarien Sant Cugat i el conjunt de l'àrea metropolitana a partir de novembre

El decret preveu restriccions que afectarien Sant Cugat i el conjunt de l'àrea metropolitana a partir de novembre

El govern català ha aprovat el decret d'emergència per fer front a la sequera que pateix Catalunya i que situa la nostra ciutat al nivell d'emergència 1 per l'escassetat d'aigua a la conca del Ter-Llobregat. El decret preveu restriccions d'aigua a les llars, que afectarien Sant Cugat i l'àrea metropolitana a partir del novembre.

El decret, aprovat aquest dimarts, planteja l'aplicació de restriccions progressives a l'abastament urbà i regulacions més estrictes pel que fa a la utilització d'aigua pel reg agrícola i de jardins públics o privats. Aquesta mesura afecta especialment els municipis i els operadors d'aigua, que hauran d'administrar ara aquest recurs tenint en compte les característiques específiques de la seva xarxa de distribució, del seu territori i de les necessitats i les prioritats que s'estableixin pels diferents usos.

Pel que fa a Sant Cugat, el decret situa la nostra ciutat al nivell d'emergència 1 per l'escassetat d'aigua a la conca del Ter-Llobregat, i preveu restriccions a les llars, que començarien a afectar els diferents municipis de l'àmbit metropolità a partir del novembre.

Recordem que actualment, i en compliment d'un decret de la Generalitat, l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament ja aplica, des de principis de juny, mesures d'estalvi en el reg dels parcs i jardins municipals que tenen com a objectiu reduir a la meitat la despesa d'aigua per aquests usos. Ara però, aquesta nova mesura pot arribar a comportar que es talli el subministrament d'aigua a les llars en hores determinades. Escoltem el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Si es sobrepassa el límit hi haurà menys pressió a les canonades i es podrien arribar a produir talls en el subministrament


Segons el govern català, la nova regulació aprovada aquesta setmana es fa sota criteris equitatius de repartiment, tenint en compte les particularitats de cada sistema d'abastament i evitant els greuges comparatius entre territoris afectats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.