L'HGC col·labora amb un hospital de Moçambic per tirar endavant un programa de salut general a la zona


  • Comparteix:

La fundació NEPP i l'Hospital General de Catalunya, ubicat a la nostra ciutat, iniciaran a partir d'aquest mes d'octubre un programa de Salut General i Mental a l'Hospital del Carmelo, a Moçambic. L'objectiu d'aquest programa és oferir suport assistencial, humanitari i sanitari als pacients amb malalties com la tuberculosi i la sida.

La tuberculosi i la sida són les dues malalties que més pateixen els ciutadans de Moçambic, unes malalties que presenten en un país amb una de les taxes de mortalitat materna més altes del món. És per això que l'Hospital General de Catalunya, ubicat a Sant Cugat, i la Fundació privada NEPP han iniciat un programa de Salut General i Mental per ajudar l'Hospital del Carmelo d'aquest país africà.

Així ho ha explicat el doctor de l'HGC, Jordi Domingo, que ha afegit que un altre dels objectius és que els malalts no morin en solitud, sobretot els nens i nenes que moren de sida sense l'acompanyament de ningú

Dr. Jordi Domingo

Hi ha una mortalitat molt alta i s'ha demostrat que molt dels nens que moren de sida ho fan sols i s'ha vist que si moren acompanyats la mort és més suau.


Domingo ha explicat que el primer que es farà és investigar sobre el terreny els elements que més es necessiten. Tot i així, Domingo ha explicat que les necessites bàsiques, a priori, són enviar medicaments, habilitar l'hospital moçambiqueny i fer cursos de formació als treballadors d'allà.

Dr. Jordi Domingo

Ens anem allà i investigarem quines ajudes són les més necessàries i llavors farem una recollida de fons.


L'Hospital del Carmelo de Moçambic està dirigit per les Hermanas de la Hijas de la Caridad de San Vicente de Paul, guardonades amb l'últim premi Príncipe de Asturias de la Concordia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.