La I Jornada sobre malalties neurològiques i degeneratives es clou amb èxit d'assistència i de participació


  • Comparteix:

Els organitzadors s'han felicitat per l'èxit d'assistència però també per les nombroses intervencions del públic

Els organitzadors s'han felicitat per l'èxit d'assistència però també per les nombroses intervencions del públic

Prop de 150 persones han assistit a la primera Jornada organitzada per la Taula per a persones amb malalties neurològiques i degeneratives. Tant des de l'Ajuntament com les entitats que conformen la taula han qualificat la inciativa d'èxit, no només pel nivell d'assistència sinó també per la participació del públic durant la taula rodona. Segons els organitzadors, això demostra l'interès i preocupació que generen aquestes malalties.

Una obra de teatre a càrrec del grup Espiral i una taula rodona han servit, aquest dissabte, per presentar oficialment la Taula per a persones amb malalties neurològiques i degeneratives, una iniciativa impulsada des de l'Ajuntament i que compta amb la participació de mitja dotzena d'entitats.

L'objectiu d'aquesta primera jornada ha estat el de donar a conèixer la taula i les entitats, però també poder informar la ciutadania sobre aquestes malalties i resoldre, en la mesura del possible, els seus dubtes. I és que malalties com l'alzheimer, el parkinson o la fibromiàlgia, entre d'altres, continuen originant nombrosos dubtes a les persones que les pateixen i als seus familiars, que en alguns casos, fins i tot, han de lluitar amb la incomprensió o el desconeixement de l'entorn. Així ho ha explicat Roser Nualart, membre de l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia.

Roser Nualart

En el cas de la fibromiàlgia ens pasegen encara d'Herodes a Pilats, hi ha molts metges de capçalera que no es volen enterar que existeix, i sap molt greu. I aquests són temes que interessen molt a la gent.


En el mateix sentit s'ha expressat el neuròleg, Domènech Gironès, que ha manifestat la necessitat de donar a conèixer les diferents entitats que treballen per donar suport als malalts però sobretot als seus familiars, ja que poden oferir uns serveis i un recolzament importants.

Domènech Gironès

Són malalties cròniques que poden ser de molta durada i que comprometen al malalta però sobretot a la família. I s'ha deixat molt clar que hi ha diferents associacions que recolzen els familiars per poder tirar endavant.


De la seva banda, el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha destacat la tasca que fan des de fa temps les diferents entitats, que sovint arriben on no arriba l'administració. El regidor ha volgut destacar també que aquest tipus de malalties cada cop tenen més presència a la societat i que cada vegada hi ha més gent que se'n preocupa, estiguin o no directament afectats.

Enric Tomàs

Ara les entitats s'estan coordinant, tot i que abans ja oferien els seus serveis i arribaven a llocs on no arribem sovint des de l'administració, i és important. Però també cal destacar que cada cop hi ha més gent que s'interessa pel tema.


L'acte de presentació de la Taula per a persones amb malalties neurològiques i degeneratives ha tingut un component especialment emotiu, ja que no hi ha faltat el record per Teresa Humet, responsable de la delegació local de l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia, que va morir el passat mes de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.