El SOM comença un curs d'auxiliar de comerç i atenció al públic per a joves que no hagin acabat l'ESO


  • Comparteix:

11 joves han començat el curs aquest dilluns

11 joves han començat el curs aquest dilluns

Un total d'onze joves entre 16 i 18 anys participen a partir d'avui al nou curs d''Auxiliar de Comerç i atenció al públic', impulsat pel Servei d'Ocupació Municipal. L'objectiu és facilitar a tots els joves que no hagin finalitzat l'ESO una formació bàsica i professional que els permeti accedir al món laboral. El curs té una durada de 9 mesos i es complementa amb pràctiques a empreses i comerços santcugatencs.

El curs d''Auxiliar de Comerç i atenció al públic' vol formar als joves que no hagin cursat els estudis secundaris perquè puguin accedir amb més facilitat al mercat laboral o les proves d'accés a un cicle formatiu de grau mitjà.

Tot i que els cursos estan adreçats a joves d'entre 16 i 24 anys, a la nostra ciutat hi participen 11 joves entre els 16 i 18 anys, la meitat dels quals són santcugatencs, 2 són veïns de Cerdanyola, i els 4 restants són joves d'origen equatorià afincats a Sant Cugat.

El tinent d'alcalde de polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, ha explicat que aquest curs permet arribar a un segment dels joves que fins ara no participaven d'altres tallers, com és el cas de les noies.

Toni Ramon

Comencem amb molta esperança. Tenim altres experiències com l'escola tallers però enteníem que amb aquest pla de garantia social cobrim una part d'usuaris que quedava descobert com és el perfil femení.


Per la seva banda, Ester Rodríguez, tècnica del Servei d'Ocupació Municipal, considera que és important que aquest grup de joves tinguin una oportunitat per entrar en el món laboral. En aquest sentit, ha afegit que no només és important per a ells sinó per la societat en general, ja que considera que la comunitat ha de tenir joves ben qualificats.

Ester Rodríguez

Penso que és important que els hi donem una segona oportunitat perquè sinó tenen l'ESO o una formació profecionalitazada el risc que tenen de quedar fora d'una normalització professional és molt alt.


Els cursos que han començat avui tenen una durada de 9 mesos i està previst que finalitzin el 23 de juny de l'any que ve. En total, són 840 hores, 200 de les quals estaran destinades a realitzar pràctiques a empreses i comerços santcugatencs. En aquest sentit des de l'Ajuntament ja han avançat que estan en converses amb la Federació de Comerciants per trobar llocs on aquests joves puguin complementar els tallers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.