8 dones s'han acollit de moment al servei de teleassistència mòbil per a persones que pateixin maltractaments


  • Comparteix:

El programa va engegar-se fa 3 mesos a Sant Cugat, de la mà del servei municipal DonaInformació i de Creu Roja

El programa va engegar-se fa 3 mesos a Sant Cugat, de la mà del servei municipal DonaInformació i de Creu Roja

Un total de vuit dones de Sant Cugat s'han adherit al programa de teleassistència mòbil per a dones que siguin víctimes de violència domèstica i que funciona des de fa 3 mesos a la nostra ciutat. Tot i que la xifra és més baixa del que s'havia previst, tant Ajuntament com Creu Roja consideren que això vol dir que hi ha dones que ja troben l'ajuda necessària sense haver de recórrer a aquest servei.

Tot i que les primeres previsions apuntaven que prop d'una vintena de dones del municipi podrien acollir-se a aquest programa, tres mesos després de la seva posada en marxa a Sant Cugat, un total de 8 persones han sol·licitat aquest servei. Una xifra més baixa de la que esperaven des del servei municipal DonaInformació i la Creu Roja Sant Cugat-Rubí, coordinadores del programa a la ciutat.

La regidora d'Acció Cívica i Igualtat, Marta Subirà, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a fons' que hi ha moltes dones que no troben imprescindible sol·licitar aquest programa ja que consideren que en el seu entorn ja troben les ajudes necessàries.

Marta Subirà

Hi ha 8 dones que han sol·licitat el servei. Hi ha més persones que disposen l'ordre d'allunyament i que no volen el servei per diverses raons.


Des de la Creu Roja Sant Cugat-Rubí, David Bea, ha valorat molt positivament el programa i ha dit que és un servei que funciona correctament, tot i que el millor seria no haver-ho d'utilitzar. Tot i això ha afegit que el programa dóna una sensació de més seguretat a les dones que pateixen aquest tipus de violència.

David Bea

És un servei que no ens agradaria tenir però malauradament s'ha de tenir i creiem que a les dones que pateixen violència domèstica els hi dóna més seguretat.


Recordem que el programa de teleassistència mòbil és una iniciativa engegada pel govern espanyol amb l'objectiu de poder garantir a les víctimes de violència de gènere una atenció immediata en cas d'emergències, però també de proporcionar seguretat i tranquil·litat i poder ajudar a aquestes persones a superar la sobrecàrrega emocional que suposa una situació com aquesta.

De moment, per poder acollir-se a aquest programa són necessaris dos requisits: tenir una ordre de protecció i no conviure, en cap cas, amb l'agressor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.